lista

2019.10.18. 12:30

Legalább 320 milliós vasi tartozás – A legnagyobb adósokat sorolja a NAV

Legalább fél éve legalább 10 millió forinttal tartoznak az államnak azok az adósok, akiknek listáját most frissítette a NAV. Az összesen 2497 vállalkozó és magánszemély között 32 Vas megyei.

Bakos Ágnes

Legalább 10 millió forinttal kell tartozni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak a listára kerüléshez, az adósságok pedig legalább fél éve halmozódnak – összesen 32 Vas megyei felel meg ennek a kitételnek, látszik a NAV most frissített, a szeptember 30-ai állapotot mutató listájában.

Országszerte összesen 2497 ilyen adóst tartanak nyilván, azok között 1822-en magánszemélyként, a többiek vállalkozóként halmoztak fel ekkora tartozást. Az előbbiek között 23, az utóbbiak között 9 Vas megyei szerepel. Vagyis a 32 vasi nagy adós összesen legalább 320 millió forinttal tartozott az adóhatóságnak, illetve az államnak szeptember utolsó napján.

A legtöbb vasi nagy adós szombathelyi: a magánszemélyek között kilenc, az egyéni vállalkozók között három. Celldömölkiek vannak még a vasiak között a legtöbben: négy magánszemély. Van még két büki, egy-egy vasvári és sárvári nagy adós. Valamint ostffyasszonyfai, gencsapáti, meggyeskovácsi, kőszegdoroszlói, pácsonyi és sótonyi adós a magánszemélyek között. Az egyéni vállalkozóként nagy adósok listáján pedig Vas megyéből van még jáki, szemenyei, gencsapáti, egyházashollósi, kemestaródfai és kemenessömjéni lakcímű.

Kiemelt képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában