Üzemanyag

2019.06.26. 11:08

Már alig követhető: hat árcsökkentés után a második áremelés a benzinkutaknál

Sorban hat árcsökkentés után a második áremelés jön a töltőállomásoknál. Nem nagy a változás, főleg annak fényében, hogy csak Szombathelyen 20 forint felett van a különbség a legolcsóbb és a legdrágább kutak árai között.

Bakos Ágnes

Péntektől bruttó 2 forinttal drágul a benzin és a gázolaj is, ezzel országos átlagban 380 forint lesz egy liter benzin és 393 forint egy liter a dízelből.

Legutóbb szerdán emelkedtek az üzemanyagárak: 3 forinttal lett drágább egy liter benzin és 5 forinttal egy liter gázolaj. Ezt a két áremelést hat árcsökkentés előzte meg, május végén kezdődött, amikor 3 forinttal lett olcsóbb a benzin és 6 forinttal a dízel. Aztán júniusban még 32 forinttal lett olcsóbb a benzin és 24 forinttal csökkent a dízelár. Ezt „korrigálja” június utolsó hetében a két áremelés.

Az egyik legnagyobb ár-összehasonlító portál gyűjtése alapján Szombathelyen 380 forint lesz a legolcsóbb és 404 forint a legdrágább dízel, ha egy az egyben realizálódik a nagykereskedelmi áremelés. Benzinből az eheti két áremelés között 371 és 392 forint a két szélsőséges szombathelyi ár, nem nézve a prémium üzemanyagok árait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában