Önkéntes donorokat jutalmaztak

2019.02.27. 07:00

Szolgálnak, védenek és vért adnak a vasi rendőrök

Február 11. a rendőrség hivatalos véradónapja, ebből az alkalomból szinte egész hónapban több helyszínen várták az önkéntes donorokat Vas megyében is. Tegnap véradókat jutalmaztak a rendőrségen.

SZMK

Fotó: SZMK

 

2008. február 11-én késő este családi veszekedéshez hívták a rendőröket egy esztergom-kertvárosi házba, ahol egy 53 éves férfi randalírozott. Az ittas férfi a nyárikonyhában volt, és a kiérkező rend­őrök kopogására egy célzott lövéssel válaszolt – halálosan megsebesítve az egyik járőrt, a 37 éves Borbély Zoltán rend­őr zászlóst, aki egy hónappal azelőtt került a rendőrség állományába.

Azóta minden évben hősi halált halt kollégájuk emléke előtt tisztelegnek országszerte a rend­őrök a februári véradással.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete is – immár hagyományosan – minden év februárjában közös véradást szervez, amelyre a rendőrség személyi állományának tagjait várják. Mint mondták, ezek az alkalmak mindig rendkívül népszerűek, sokan jelennek meg, segítő szándékkal. Az idén öt helyszínen adhattak vért a Vas megyei rendőrök, akik közül 216-an nyújtották önzetlenül a karjukat, hogy segítsenek embertársaikon.

Fotó: SZMK

2018-ban az ideinél valamivel több, összesen 389 vasi rendőrségi dolgozó adott vért, közülük négy embert sorsoltak ki, akik jutalomban részesültek önzetlenségük elismeréseként.

Az önkéntes – és szerencsés – vasi véradók Horváth­né Tendli Henriett, a Sárvári Rendőrkapitányság segédelőadója, Marics Gábor Jánosné ügyviteli előadó, Őri Erika segédelőadó és Veszelszki Mátyás, a körzeti megbízotti alosztály csoportvezetője voltak. Tegnap délelőtt közülük hárman vettek át ajándékot dr. Tiborcz János Vas megyei rend­őrfőkapitánytól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában