Három év után

2019.07.24. 20:00

Tóth Norbert Szolnokra igazolt a Falcóból

Három remekül sikerült év után távozik a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely bajnokcsapatától Tóth Norbert – a volt válogatott kosárlabdázó Szolnokon folytatja a pályafutását.

Tóth Gábor

Tóth Norbert emelkedik dobásra egy Körmend elleni megyei rangadón

Fotó: Unger Tamás

Tóth Norbert három éve érkezett Szombathelyre. A közönségkedvenc, csupa szív center az elmúlt három szezonban fontos játékosa volt a bajnokság egyik élcsapatává váló Falcónak.

Két bajnoki második helyhez, két kupaezüsthöz, továbbá a mögöttünk hagyott idényben bajnoki címhez segítette a sárga-fekete alakulatot – 4,7 pontot, 3,8 lepattanót, 1,3 gólpasszt átlagolt a bajnokcsapatban, főleg védekezésben jeleskedett.

Tóth Norbert a MAFC színeiben lett élvonalbeli kosaras, aztán a Pécs, a Kecskemét, ismét a Pécs, az Alba és végül a Körmend érintésével igazolt Szombathelyre – a Rába-partján töltött két éve alatt egyébként Magyar Kupa-győzelemig valamint bajnoki bronzéremig jutott a piros-feketékkel, de a Pécs színeiben is begyűjtött egy kupaaranyat még 2009-ben, éppen a Falco ellen, ráadásul Szombathelyen.

A 32 esztendős, 205 centis erőcsatárnak élő szerződése volt a Falcóval, ám Szolnokon folytatja a pályafutását – a hírek szerint a korábbi 60-szoros, Európa-bajnokságot megjárt válogatottért a Sopron és a Körmend is bejelentkezett.

– Amikor Szombathelyre érkezem éppen sikertelen időszakát élte a klub, és Srecko Sekulovic irányításával egy új csapat építésébe kezdtünk bele, örömmel vettem részt ebben a nagyszabású tervben – utalt a szombathelyi kezdetekre Tóth Norbert.

Tóth Norbert emelkedik dobásra egy Körmend elleni megyei rangadón
Fotó: Unger Tamás

– Lépésről lépésre építkeztünk, meccsről meccsre fejlődtünk – és a terv működött. Egyre szebb eredményeket értünk el, a nézők visszatértek a lelátókra, a városban kitört a kosárlabdaláz, mára pedig már ott tartunk, hogy a Falco játszik a legtöbb néző előtt, a rangadókra például napokkal a mérkőzések előtt elfogynak a belépőjegyek. Az első évben elért ezüstérem szerintem a bravúr kategóriájába tartozik, a következő ezüstéremmel jeleztük, az előző év menetelése nem volt véletlen, stabilan a közvetlen élmezőnyhöz tartozunk. A bajnoki címmel pedig feltettük az i-re a pontot, lezártuk az ezüstös szériát. Büszke vagyok arra, hogy ennek az utazásnak én is a részese lehettem.

- Igyekeztem mindig a tőlem telhető legjobbat nyújtani. Csapatember vagyok, ennek megfelelően az egyéni ambícióimat mindig háttérbe szorítottam, rendre arra törekedtem, hogy hasznos játékosa legyek a Falcónak – nagy öröm számomra, hogy ezt mindig értékelték a szurkolók. Ezúton is köszönöm a támogatásukat. Nagyon jól érzetem magam Szombathelyen, a Falcóban, mind magánemberként, mind játékosként. Összesen öt évet játszottam Vas megyében, mindkét csapattal szereztem aranyérmet, rengeteg vasi El Classicón léphettem pályára, olyan élményekkel gazdagodtam, ami nem adatik meg minden kosarasnak.

- Még egy évig élt a szerződésem a Falcónál, aminek a felbontását a klub kezdeményezte – ez vezetett végül a közös megegyezéssel történő szerződésbontáshoz. Nagyszerű barátokra tettem szert Szombathelyen, egy igazán kivételes közösséghez tartozhattam, jó volt tagja lenni a Falco-családnak. Kicsit fájó szívvel távozom, de ilyen egy profi sportoló élete. Mindig örömmel, jó érzéssel térek majd vissza az Aréna Savariában. A bajnoki cím megünneplésének pillanatait, a szurkolóktól kapott rengeteg szeretet pedig soha nem felejtem el – zárta szavait a a távozó Tóth Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában