Külföld

2010.05.24. 21:18

A yorki hercegnő András herceg kapcsolatait árulta

Sarah Ferguson yorki hercegnő félmillió fontot kért azért, hogy egy üzletembert összehozzon egykori férjével, András herceggel, és használja befolyásos kapcsolatait - írja a News of the World honlapja.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A honlapon egy videó is letölthető, amelyen Ferguson szavai hallhatóak: "500 ezer fontot, ha lehet, nekem, ez ajtókat nyit meg". Amikor megkérdezték tőle, hogy mindez András hercegre vonatkozik-e, azt válaszolta: igen. A lap szerint az 50 éves Ferguson egy magát üzletembernek álcázó újságíróval állapodott meg, akitől át is vett 40 ezer font "előleget" készpénzben.  András herceg brit külkereskedelmi jószolgálatokat lát el, és a lap szerint nem tudott semmit volt neje és a lap munkatársának találkozójáról.

A történet meglehetősen kínosan érinti elsősorban Fergusont, de egyelőre nincs szó arról, hogy az, amit tett, törvénytelen lett volna.  A hercegnő szóvivője, Kate Waddington megerősítette, hogy a felvétel hiteles volt, és hozzáfűzte, hogy Ferguson "megsemmisült", sajnálja mindazt, amit okozott. 

Ferguson 1986-ban lett András herceg felesége. Két gyermekük van, 1996-ban váltak el egymástól. A hercegnő gyermekkönyveket írt, televíziós dokumentumfilmeket forgatott és elvállalta a "súlylesők" (a túlsúlyosságukkal küzdők nemzetközi tanácsadó cégének) szóvivőségét.
 
A Buckingham Palace nem volt hajlandó a történet kommentálására, nem nyilatkozott Fergusonról sem, aki már nem tagja a királyi családnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!