Külföld

2012.01.29. 07:28

Agyonlőttek egy francia turistát Egyiptomban

Agyonlőttek egy francia turistát, egy németet pedig megsebesítettek szombaton az egyiptomi Sarm-es-Sejkben.

MTI

Az egyiptomi rendőrség tájékoztatása szerint fegyveresek egy pénzváltó irodát akartak kirabolni a Vörös-tenger partján fekvő turistaparadicsom óvárosi bazárjában. A helyszínre érkező rendőrök megpróbálták megakadályozni a rablást és tűzpárbajba keveredtek a támadókkal. 
   
A lövöldözésben életét vesztette egy 42 éves francia turista, őt a gyomrán és a combján találták el lövések. Egy német turista és két egyiptomi is megsebesült. A német turista állapota stabil - közölte Dél-Sínai kormányzója.
   
A támadóknak ismeretlen mennyiségű pénzzel sikerült kereket oldaniuk.
   
A Hoszni Mubarak egyiptomi elnök bukásához vezető népfelkelés és az azt követő lázongások súlyos csapást mértek az ország egyik fő, ha nem egyetlen bevételi forrását jelentő turisztikai iparágra. Tavaly mintegy 10 millió turista kereste fel Egyiptomot, hárommillióval kevesebb mint 2010-ben.
   
Az idegenforgalmi miniszter azt reméli, hogy idén fellendül a turisztika a páratlan történelmi helyszíneiről és műtárgyairól, valamint tengeri üdülőiről méltán híres országban. A parlamenti választásokon nagyszabású győzelmet arató iszlamisták, különösen a fundamentalista szalafisták, azonban többször is jelezték, hogy elegük van az alkoholfogyasztásból és a bikinis turistákból, ami félelmeket ébresztett az idegenforgalmi szektorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!