Külföld

2012.03.12. 14:43

Tömeges esküvők a prostituáltak falujában

Vadia - Csoportos esküvőt tartottak a hét végén egy olyan indiai faluban, ahol a nők évszázadok óta hagyományosan a prostitúcióból élnek.

MTI/Reuters/AFP

A férjhez adott lányokat a világ legöregebb foglalkozásától akarják megmenteni civil szervezetek.

 

 

A Gudzsarát államban lévő Vadiában nyolc lány ment férjhez és tizenhárom pár jegyezte el egymást egy jótékonysági szervezet segítségével, amely a társadalom szélére kerülő csoportok felemelését tűzte ki célul.

"Vadiában a nők nemzedékek óta szexuális szolgáltatással keresik kenyerüket, a hétvégi esküvői szertartással kizsákmányolásuknak akarunk véget vetni" - hangsúlyozta Mittal Patel, a VSSM szervezet vezetője. Elmondta, hogy három esküvőt kénytelenek voltak lefújni, mert a vőlegények nem jelentek meg a ceremónián.

A feleségjelöltek prostik, a férjjelöltek a stricik

A VSSM csoport öt éve dolgozik együtt a helyi közösségekkel: "bizalmat építenek ki" a fiatal férfiak és a nők között, ami végül elvezethet az esküvőhöz. Korábban soha senki nem akart feleséget Vadiából, amelyet a helyiek egyszerűen csak a prostituáltak falvának neveznek. A falubeli férfiakról köztudott, hogy striciként keresik meg a betevőt - magyarázta Pattel.

"Ez egy történelmi jelentőségű esemény, amely hatalmas társadalmi változásokat hoz Vadia női lakosai életében" - fejtette ki egy helyi önkormányzati illetékes, aki ajándékokkal köszöntötte az ifjú párokat.

Indiában mindennaposak az elrendezett házasságok és gyakran szerveznek csoportos esküvőket is, különösen a szegény vidéki falvakban, hogy a fiatalpárok megosszák a ceremónia költségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!