Magyarszombatfa

2015.02.22. 12:16

Borokat mustráltak Magyarszombatfán

A Magyarszombatfai Szőlő- és Bortermelők Egyesületének szervezésében nemzetközi Bormustrát tartottak nemrég.

Civil Tudósítónktól

Fotó: a szerző

A helyi termelőkön kívül Zala megyei (Zalalövő) és szlovéniai (Pártosfalva, Szerdahely) borosgazdák is képviseltették magukat az eseményen. A mustra résztvevőit Sebők Endre, az egyesület elnöke köszöntötte, majd a Röszler Árpád, Györek László és Kóczán Géza alkotta nemzetközi zsűri értékelte az új borokat. A termelők 29 fajta bort mutattak be, ebből 20 fehér-, nyolc vörös- és egy rozébor volt. A felvonultatott nedűk a tavalyi évjárat jegyeit, mint például a magas savtartalom, hordozzák magukban. A zsűri véleménye az volt, hogy az első fejtésen átesett, most még fiatal boroknak a borversenyig lesz még idejük beérni. A kóstolás és értékelés után a szokásos tapasztalatcserével zárult a rendezvény.

A bormustrát váltakozó helyszínnel rendezik, jövőre a szlovéniai Pártosfalván, utána pedig az ugyancsak szlovéniai Szerdahelyen lesz. Röszler Árpád zsűritag, az egyesület titkára elmondta, hogy Magyarszombatfán a borversenyeknek már több mint másfél évtizedes hagyományai vannak.

Kálmán György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!