Meszlen

2016.08.15. 15:50

Játszóteret avattak, takaros házakat díjaztak Meszlenben

Meszlen - Nagy volt a sürgés-forgás Meszlenben az elmúlt hetekben - falunapra készülődtek. Az augusztus 6-ai délelőttre lassan minden összeállt. A sátrak a helyükön voltak, megtörtént a díszítés és az utómunkálatok is. Finom illatok járták be az egész falut, csalogatták az embereket az asztalokhoz, ropogott a tűz a vaddisznópörkölt és a gulyás alatt.

A délutánt Őri Zoltán polgármester beszéde nyitotta meg. A falubeli összefogásról, a mindennapi közéletről szólt, és örömmel nyugtázta, hogy milyen szép számban eljöttek az emberek a rendezvényre. Ünnepélyes keretek között átadta a nemrégiben elkészült játszóteret a gyermekek nagy örömére, és köszönetet mondott mindazoknak, akik segítséget nyújtottak. A falu közepén kialakított területtel rengeteg munka volt, de megérte! Gyönyörűen parkosították, és az új játékok is méltó helyükre kerültek.

Kihirdették a Rendezett falu - takaros ház pályázat nyerteseit. Első helyen Csizmazia Szabolcs, másodikon Szekér Zoltán, a harmadik helyen pedig Hegedűs József végzett.

Ezt követően a KISZÖV Senior Táncegyüttes kápráztatta el az embereket kiváló néptánctudásával. A zalaegerszegi együttes már többször bizonyított a faluban, és csoportjuk egyik tagja, Péteri Zoltán immáron Meszlen lakója, akire nagyon büszkék a falubeliek.

A faluközpontnak hangulatos színfoltja a parkosított terület Fotó: Balázs Anikó

A színpadon ezután a Tavaszi szél citerazenekar, a Mosoly Táncház hastánccsoportja, valamint a The Sadox együttes előadásait élvezhették a jelenlévők. A gyermekeket légvár, játszóház és akkumulátoros kisautók is várták az újonnan átadott játszótér mellett. A Dabaston interaktív gyerekműsora is gazdagította a programot, és nem maradhatott egy gyermek se csillámtetkó nélkül.

Az este igazi fénypontja Mutyi bohóc volt, aki mind a gyermekeket, mind a felnőtteket elvarázsolta egy igazi színpadi show-val és trükkjeivel.

Az esti bál talpalávalóját a Maximum zenekar játszotta. Minden korosztály ropta a táncot hajnalig.

Balázs Anikó

Címkék#meszlen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!