Nyőgér

2012.04.16. 08:14

Jubilál az Ügyes kezek kézműves csoport Nyőgérben

Tíz évvel ezelőtt alakult az Ügyes kezek kézműves csoport Nyőgérben Sásdi Ferencné varrónő vezetésével.

Bozzay Lajosné

A csoport minden évben rendez kiállítás az abban az évben készült munkákból. Az idei kiállítás immár a tizedik, amelynek megnyitója az elmúlt hét szombatján volt a helyi Klubkönyvtárban.

A csoport tagjai a ma Magyarországon egyre népszerűbb textilvarrással - patchwork- készítik munkáikat. Foltvarró technikával készült színes faliképek, vidám állatfigurák valamint az év ünnepeihez kapcsolódó szép textil tárgyak, használati eszközök, táskák, neszeszerek, könyvborítók, borosüvegtartók kerülnek ki az ügyes kezekből. A csoport vezetője gyakran vesz részt továbbképzésen és az ott tanultakat a csoporttársaknak is tovább adja. Sokszor közösen utaznak el, hogy kiállításokon gyűjtsenek tapasztalatokat, bővítsék tudásukat.

Az elkészült munkák nem csak alkotóiknak okoznak örömet  de a kiállítás látogatóinak is szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak.

A kiállítás megnyitójára a szomszéd településekről is érkeztek látogatók, de Szombathelyről, Sárvárról, Répcelakról és Rábasömjénből is sokan voltak kíváncsiak a bemutatott textilkellékekre. A megnyitó ünnepi műsorában a nyőgéri néptáncosok köszöntötték a vendégeket és a jubiláló kézműveseket.

A látogatók vendégkönyvbe írt bejegyzései bizonyítják, hogy a tíz éve elkezdett közös munka nem volt hiába, a szebbnél szebb tárgyak igazolják a csoport tagjainak ügyességét kreativitását.

A tárlat ezen a héten szombatig várja az érdeklődőket minden nap délután 17-től 18 óráig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!