„nem balhé, fejlődés kell”

2018.01.15. 21:19

Lázár: helyben kell boldogulást biztosítani a fiataloknak

Ma egy város vezetésének legfontosabb feladata, hogy biztosítsa a helyben boldogulás lehetőségét a fiataloknak – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn este Hódmezővásárhely-Batidán.

Lázár János a Hódmezővásárhelyhez tartozó tanyaközpont olvasókörében rendezett lakossági fórumon elmondta, az ellentéteket félretéve azon kell dolgozni, hogy a városlakók életkörülményei javuljanak.

Hódmezővásárhelyen a rendszerváltás óta nem volt ennyi munkahely mint ma, 2010-ben 3 ezer álláskereső volt a városban, tavaly decemberben hatszáz – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy ötvenfős hallgatósága előtt.

Lázár János kifejtette, Hódmezővásárhelyen 3 ezer ipari technológiával épített lakás van. A kormány támogatásával az önkormányzat minőségi otthoncsere programot indított, annak érdekében, hogy az emberek ki tudjanak költözni ezekből a panelépületekből. Próbaképpen az önkormányzat a Csengettyű köz egy tízemeletesében élőknek kínálta fel, hogy megvásárolja lakásukat. Ennek árából és az önkormányzat támogatásából a városban álló régi házat, vagy külterületi kertes házat vásárolhat – tette hozzá.

A miniszter elmondta, támogatja azt az elképzelést, hogy a jelenlegi 2 millió forintnál magasabb támogatást kapjanak a használt lakást vásárlók. Mint mondta, ha ez az összeg 5 millió forintra nőne, már lehetne akár a város külterületén álló házat vásárolni, melyet később felújíthatnak.

A február 25-i hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás közel van az országgyűlési választásokhoz, ezért nagyobb figyelem irányul rá – mondta a politikus. Azt kérte a jelenlévőktől, hogy Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármestert támogassák, aki nyugodt, higgadt, megfontolt, mindenki véleményét tiszteletben tartó ember. Hódmezővásárhelynek „nem balhé, hanem fejlődés kell”.

Hegedűs Zoltán elmondta, a külterületi városrészek kezdenek felértékelődni, ezt a folyamatot az önkormányzatnak támogatnia kell. A településrészek fejlesztése érdekében a város kétéves programot indított, legfontosabb lépésként az utak felújítása már el is kezdődött. Hozzátette: Hódmezővásárhely és Makó között – Batidát is érintve – kerékpárút épül, amely első szakasza az év végére elkészülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában