Üzenet

2019.12.23. 19:55

Matteo Salvini újra bizonyította, hogy nem kér az erőszakos iszlamizációból

A párt vezére a Liga Milánói Kongresszusán szólalt fel.

Fotós: Alessandro Di Meo

„A nyugati kereszténység utolsó esélye vagyunk, nem engedhetünk teret azoknak, akik karddal akarják meghódítani a világot„ – mondta a Liga milánói kongresszusán Matteo Salvini. A politikus egy jászollal is fotózkodott – írja az Origo.

A Liga milánói pártkongresszusán Matteo Salvini, a párt vezetője figyelmeztette a jelen lévő ötszáz delegáltat, hogy a jelenlegi történelmi pillanatban egy globális harc van folyamatban, amelyet elveszíthetnek.

Időnként az az érzésem, nem mindenki van tisztában azzal, hogy globális harcban állunk, hanem csak a kicsinyes érdekeiért csatázik

- fogalmazott a volt belügyminiszter. Felhívta a Liga politikusainak figyelmét,

a nyugati kereszténység utolsó esélye vagyunk, számítanak ránk.

A párt vezére kemény szavakat intézett az olasz papokhoz is:

Az a plébános, aki a ramadán rendelkezésére bocsátja templomát, nem a saját hite és vallása iránt tiszteletlen, hanem bűncselekményt követ el gyermekeink jövője ellen. Nem engedhetünk teret azoknak, akik karddal akarják meghódítani a világot.

Ezt követően Salvini egy olyan képet töltött fel a közösségi oldalára, amin egy jászollal áll a kezében. A képhez azt írta,

Olaszországnak kereszténynek kell maradnia.

Borítókép: illusztráció / Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, az ellenzéki Északi Liga párt elnöke az Olasz büszkeség címmel szervezett jobboldali demonstráción Rómában 2019. október 19-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában