Hirdetés

2024.05.21. 11:24

3+1 ok, hogy miért dolgozz a vendéglátásban!

A vendéglátás nem könnyű pálya, nem is való mindenkinek. Mások viszont odáig és vissza vannak miatta, az állandó pörgésért, a folyamatos interakciókért, az egész vendéglátós létért és életérzést, úgy ahogy van. Ha még nem döntötted el vagy kacsintgatsz a vendéglátós karrier felé, nézzünk pár okot, miért érdemes belevágni!

PR cikk

Forrás: VN/Freepik.com

1. Mert mindig van álláslehetőség!

Aligha kell magyarázni, hogy a turisztikailag is kapós helyeken és városokban miért dübörög a munkaerőpiac e téren. De sokan mennek ki nyugatabbra is, és a például Ausztria szomszédságában található városokban is már egészen jó lehetőségeket lehet találni – akár átlagon felüli bérezéssel is.

A sopronallas.hu oldalán Te is gyorsan és egyszerűen megtalálhatod az aktuálisan meghirdetett releváns vendéglátós pozíciókat a https://sopronallas.hu/allasok/vendeglatas linkre kattintva!

2. Mert nincs két egyforma munkanap!

A vendéglátásban tényleg nincs két ugyanolyan nap. Nem kell reggel mindig ugyanabban az időben a postára menni, feladni a leveleket – persze megvannak a szokásos a rutinok, de más és más vendégek jönnek, egy kicsit mindig más a hangulat, nehéz beleszürkülni a “mezőnybe”. Nem beszélve az állandó pörgésről, a jó hangulatról – jó esetben –, és az alapvetően színes munkanapok mindig tudnak valami újat mutatni.

3. Mert sok az előrelépési lehetőség!

A vendéglátásban nem feltétlenül kell mesterfokú diploma – és még a szakmai tapasztalatot is meg lehet szerezni olykor egy helyen. Nagy a rugalmasság és az átmenet is az egyes pozíciók között. Lehetséges, hogy az első nap még futár vagy, de aztán be kell állnod a konyhába, majd diszpécserkedni – előbb vagy utóbb pedig már azon kapod magad, hogy az étterem üzletvezetőjét helyettesíted.

3+1. Mert egy igazi csapat és közösség hasznos tagja leszel!

Nincs home office, elszeparált irodai környezet, itt mindenki együtt mozog! Minden vendéglátós tudja, hogy megy ez, egymás kisegítése, helyettesítések, és a nagy hajtás közepette sincs megállás – ellenben lehet buzdítani, kiengedni egy kis szünetre aki elfáradt, igazi csapatmunka ez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában