kalandra fel!

2018.05.24. 15:20

A legjobb gyermeknapi programok Vas megyében

Megyénk több városa tartogat izgalmas programokat a gyermekek számára, hiszen május 27-e az ő napjuk.

Gulyás Regina Olimpia

Fotó: Pixabay

Szombathely, Agora – Művelődési és Sportház: 14–19 óráig Városi gyermeknapi forgatag. Programok: 14 órakor Országos Természet és Környezetvédelmi Filmnap. 15 órakor Savaria Rézfúvós Együttes – Még a slagból is zene szól. 16 órakor Szaffi- mesefilm vetítés. 17 órakor Mesebolt Bábszínház – Lázár Ervin: A hazudós Egér. Babakuckó; Tudor Játékcsalád; Három testőr akadálypálya; Kalózmókák – Toma és csapata; Családi szabaduló szoba; Kézműves foglalkozások; Népi játszótér; Mini vonat; Fekete István Állatvédő Egyesület.

Kőszeg gyermeknapi programokkal várja a legkisebbeket 13.30–17.00 óráig a Jurisics várba és a várárokba. 10.00–11.30 óráig horgászverseny a Csónakázó-tónál gyerekeknek (engedély nem szükséges). Nevezés: 09.30-tól a helyszínen. Jurisics vár: Nevezés a versenyekre 13.30 órától. 14 órától Óvodás és iskolás kerékpáros ügyességi verseny, arcfestés, Falak nélküli könyvtár – Észkerék. 14.30–15.30 óráig Találkozás Tildával, a Chernel-kertben élő vándorsólyommal (Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság). Írottkő Natúrparkért Egyesület játékai. Bütykölde, nemezelés, mézeskalács díszítés, agyagozás, Kőszegi Makett Klub foglalkozása, színes dobozok készítése.

Szentgotthárd, Színház környéke: Városi gyereknap. 14 órától a Modern vitézek rajzpályázat eredményhirdetése és kiállításmegnyitója. 15 órától a Partium AMI évzáró néptánc műsora. 16 órakor kutyás bemutató, 17 órakor mentési bemutató, 17.30-kor Kick boksz bemutató. Egész délután ugrálóvár, csillámtetoválás, kézműves játszóház, vitéz képző, akadálypálya, hangszersimogató, szerencsekerék várja a gyerekeket.

Körmend, Rába Szabadidőcentrum: 14 órától várja városi gyermeknapi program az érdeklődőket: aszfalt rajzverseny, ügyességi játékos feladatok, légvárcsúszda, arcfestés, csokievő verseny, valamint a Triola együttes műsora.

 

Amennyiben nem szeretnénk a kötött programok közül választani gyermekünk számára, íme néhány ötlet:

  • Készítsünk rövid feladatsort (az internetről is szerezhetünk ötletet hozzá), minden megoldott feladatért járjon egy apró jutalom, például müzliszelet, csokoládé, gyümölcs, apró játék
  • Kincskeresés a szabadban: kiránduljon valamelyik kedvelt Vas megyei helyre (Vadása-tó, Himfai parkerdő, Őrség), ahol pár apróságot vagy „jelet” rejtünk el, amit összegyűjtenie/ követnie kell gyermekünknek. Akár egy kisebb puzzle darabkáit is megkereshetjük így.
  • Irány a strand! Megyénk gazdag fürdőhelyekben. Fedett és nyitott medencéket egyaránt találunk mindenhol. Még csak most indult a szezon, így biztos szívesen fogadják az apróságok, hogy vízbe visszük őket.
  • A mozizás is remek program lehet. Animációs filmeket szinte minden városi mozi kínál megtekintésre. Vasárnap többek között Nyúl Péter, Bűbáj herceg és a Jönnek a kacsák várnak az apróságokra.
  • Küldj nekünk képet a gyermeknapotokról te is a [email protected]!

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!