Púder Nélkül

2010.06.03. 15:15

Csábos szempillák: így lehet smink nélkül is igéző a tekintetünk

Valljuk be, mindannyian arról álmodunk, hogy már reggel ragyog a külsőnk, anélkül, hogy tennünk kellene érte. Ahogy Horváth Charlie énekli: az aki szép, az reggel is szép.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

 - Az első lépés a szem letörlése lemosóval, majd vízzel, végül pedig zsírtalanítóval. Aztán alátétet tesznek az alsó szempillaívre, hogy ne ragadjon a felsővel - kezdi a művelet bemutatását a kozmetikus. A tartós szempillahosszabbítás ma már nem elérhetetlen álom az igényes nőknek.

 Vendége, Zsuzsa becsukja a szemét, Bernadett pedig két csipesz segítségével szétválasztja a szempillákat, a vendégszempillákat pedig a sajátra ragasztja, egy milliméterre a tővétől. A hosszúságát a saját szempilla mérete határozza meg, így lesz igazán természetes, folytatta Bernadett az eljárás bemutatását. Anyagát tekintve a felhelyezett szempilla szintetikus, összességében természetes hatást kelt.

 - Középre a hosszabbakat, a szélére a rövidebbeket ragasztom, nagyjából szemenként 50 szálat. A ragasztó nagyon gyorsan szárad, de a 100 szempilla felhelyezése azért két óráig tart. Ám nem okoz fájdalmat vagy kellemetlen érzést, közben akár aludni is lehet.

Bernadett elmondta, két-három hónapig is megmarad a ragasztott pilla, akkor esik le, amikor a sajátunk, amihez hozzá van ragasztva. Érdemes 3-4 hetente újratöltetni (ez esetben nagyjából 10 szempillát kell pótolni oldalanként), ugyanúgy, ahogy a műkörmöket szokás. Mindenféle szempillát lehet hosszabbítani és dúsítani, akár szemüvegeseknek és kontaktlencsét használóknak is ajánlja Bernadett, szépen kinyitja a szemet, hangsúlyos lesz a tekintet.

Hogy használjunk-e szempillaspirált a kezelés után, illetve hogy milyen lemosó nem ajánlott, arról ide kattintva bővebben olvashat a zalaihirlap.hu oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!