Púder Nélkül

2010.09.23. 05:51

A titok: huncut sms-ek, hastánc, reggeli az ágyba

Férjnél volt már, a két gyerek is megvolt, és elmúlt harminc, amikor Kecskés Andrea megtalálta, amivel kiteljesítheti magát, a nőiségét. Egyiptomban vett hastánchoz ruhát.

Merklin Tímea

Gimnazista  kora óta vágyott arra, hogy eljusson Egyiptomba, sokat olvasott róla. Régóta erős érzése volt, hogy köze lesz a tánchoz.

Vettünk ott ruhát a barátnőmmel, és hülyéskedtünk a szállodai szobában. Így kezdődött  - meséli Andrea, aki civilben üzletasszony és sminktanácsadó.  

Itthon a barátnőm mondta, hogy jön ide valaki Veszprémből, aki hastáncot tanít. Nem vártam a kurzustól semmit,  csak őrületesen élveztem. Az első öt óra után  különös állapotba kerültem, csak mosolyogtam, ez  milyen jó. Aztán keresni kezdtem a lehetőségeket, hol lehet még tanulni. Éreztem, hogy jó hatással van rám. Ott voltam kétgyerekes anyukaként, nem mintha a férjem mellett nem éreztem volna nőnek magam, de a hastánc még inkább megnyitotta a női energiák áramlását. Kinyitott.

Mindezt más mozgás is adhatná, ezt az euforikus érzést, de a hastáncban a körök, spirálok, nyolcasok mind szimbolikusak, bennük van az egész világmindenség. Andreának ezt senki nem tanította, maga jött rá az évek során, lassan tudatosodott. Ahhoz hasonlítja, hogy ha csak egy lavór vízben elkezdesz az ujjaddal kavarni, mit tudsz ott előidézni. Ugyanez van a táncban. 
 

A családi életben, a munkámban is törekszem a harmóniára. A hastánc nem egy külön bejáratú élet, nem egy titkos kamra. A  férjem, a gyerekeim mindenhol ott vannak, ahol fellépünk. A férjem visz minket, cipeli a kellékeket, vízipipákat, puffokat, díszleteket. Olyan szinten nem varázsolja el a hastánc, hogy neki otthon táncolok. Ha én bármit csinálnék, az őt érdekelné, mert elfogadta a személyemet, elfogadott engem. És velem ez jár, a hastánc. Szerintem egy erős nő mellett tud egy férfi erős lenni. Nem egy amazon típusú nőre gondolok, nem is a divatos szinglire, hanem egy nőiségében erős nőre.

Andrea úgy véli, az egymásra való odafigyelés ápolja legjobban a férjével való kapcsolatát, több mint húsz éve házasok. Az első és legfontosabb: mindennap beszélgetnek.

Fontos, hogy bensőséges légkörben foglalkozzunk egymással. A lányaimtól is megkövetelem, hogy egymással ilyenek legyenek. Nálunk nincs olyan, hogy valaki megsértődik, és nem szól a másikhoz. Mindent meg kell beszélni - fogalmaz.

Sok kapcsolat ettől megy félre, hogy nem beszélgetnek, nem jól kommunikálnak. A családi élet motorja az odafigyelés, Andreáék apróságokkal is kedveskednek egymásnak. Ha az egyikük kint felejti az autót a ház előtt, a másik külön kérés nélkül bejár a garázsba. Hol egyikük, hol másikuk viszi ágyba reggelente a kávét. Ünnep nélkül is vesznek egymásnak ajándékokat, s ma is küldözgetnek egymásnak huncut sms-eket. 


Örömöt adni

Sok nő álma férjhez menni, gyerekeket szülni. Aztán jönnek a fáradságos hétköznapok, mindig kell valami plusz, amiből erőt merítünk. Hogyan tudunk örömet adni? Ha magunk is fel vagyunk töltve derűvel. Birtokában kell lenni az örömnek, hogy adni tudjunk belőle. Kecskés Andrea úgy véli: a másik mindig tükör. Akkor látszunk benne negatívnak, ha belül valami nem oké. A szeretet adok-kapok. Pozitív energia-áramoltatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!