Púder Nélkül

2010.12.09. 06:21

Hódít a harsány ékszer, a szilikonóra

Nincs nő, aki ne fogadna örömmel egy gyűrűt, egy karkötőt vagy egy nyakláncot még akkor is, ha van már néhány becses darab a birtokában. A divat ugyanis, e téren is, folyton változik.

Péter Gyöngyi

Míg pár évvel ezelőtt az arany dominált, manapság inkább az ezüst szín örvend nagy népszerűségnek, legyen szó ruhadarabokról, kiegészítőkről, mobiltelefonokról vagy éppen ékszerekről, bocsátotta előre Böjte Sándor, az egyik egerszegi ékszerüzlet értékesítési menedzsere.

– A télies szín mellett a forma is meghatározó, most a hatalmas, eltúlzott darabok felé mutat a trend, a minél nagyobb, robusztusabb, harsányabb a divatos – folytatta a szakember.


– Hódítanak az úgynevezett charm- vagy más néven zsuzsuékszerek. Lényegük, hogy gyakorlatilag otthon is bárki bármikor megújíthatja karkötőjét, nyakláncát azzal, hogy váltogatja azokon az apró medálokat, kis szívet, cipőt, kulcsot, lakatot, pillangót, virágot vagy kristályt.
Jó, ha a lánc hosszú és nem csupán egy, hanem több is a nyakba kerül, tehát a meghatározó stílusirányzat azt diktálja: legyen a látvány minél feltűnőbb. Az acélékszerek szintén közkedveltek, a nagyobb világmárkák is gondoskodtak e téren saját portékáról. A szürkeségbe egy kis színt visznek az ásványokból összeállított ékszerek, az ónixból, korallból, hegyikristályból csiszolt kövek alkotta karkötők, nyakláncok, kiegészítők. A legértékesebb ékességek persze az aranyból készültek, ezek a legjobbak, legértékesebbek. A sárgaarany elsősorban a középkorúak körében kedvelt, a fiatalok a fehéraranyat viselik szívesebben. Az igazság persze az, hogy a többség inkább csak viselné, hiszen a gazdasági helyzet miatt sokan kénytelenek lemondani az efféle hívságokról. Pedig, ha az ember aranyat vásárol, akkor nem csupán egy ékszert vesz, hanem egyfajta biztonságot is, fogalmazott Böjte Sándor. Egyetlen más fémnek sem emelkedik ugyanis ilyen gyorsan az ára, és ha bajba kerül az ékszer tulajdonosa, akár pénzzé is teheti azt.

– Néhány luxuscikken kívül nincs más, ami 20-30 éves viszonylatban ilyen értékálló lenne. Nem szólva arról, hogy eszmei értéke van, hiszen örök emlék lehet a hozzátartozótól – folytatta a szakember.

A karórákról sem feledkezhetünk meg, hiszen azokat manapság már nem csak azért viseljük, hogy rájuk pillantva megtudjuk, mennyi idő van, arra ott a mobiltelefon. Az órákat egyre inkább kiegészítőként hordja az ember.
– Körülbelül egy éve jelentek meg és egyre nagyobb szerepet kapnak a szilikonórák, melyekkel elsősorban a fiatalokat célozták meg a divatcégek. Jó áron kínálják ezeket, és színekben óriási a lehetőség, vagyis olyat vesz fel mindenki, amilyen harmonizál az aktuális ruhaviseletével. Jó tudni, hogy a férfiak ékszere az óra, egy komoly, jó minőségű darab hozzátartozik az elegáns öltözethez. Nem elég a jó autó, egy-egy tárgyaláson a partner bizony rápillant a kézre... A részletekre is ügyelni kell, fontos, hogy az ember önmagával szemben is igényes legyen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!