Púder Nélkül

2010.12.31. 12:44

Spa a saját fürdőszobánkban

Tévedés azt hinni, hogy csak méregdrága központokban élhetjük át a spa és wellness élményét. Saját fürdőszobánkban is majdnem olyan élményben lehet részünk, mintha kezelésről jönnénk.

S. Töttő Rita

 A nők nagy részének sajnos nem adatik meg a fürdőkáddal vagy zuhanyzóval kombinált otthoni gőzkabin, amelyet egyszerűen csak be kell építeni a fürdőszobába, ezért hát más megoldáshoz kell folyamodni, ha felüdülésre vágyik. Ebben segítünk: a vérkeringés fokozásában és az arc bőrének felfrissítésében verhetetlen hatású a váltott hideg-meleg vizes fürdő! Nemcsak a narancsbőrt, de a tónusát vesztett, a napfényhiányos bőrt is percek alatt felfrissíti. A lábra, testre zuhannyal, az arcra pedig folyó csapvízzel locsolhatjuk a hideg majd a forró vizet, többször egymás után. A lényeg, hogy mindig hideg vízzel zárjuk a kezelést, hogy a pórusok összezáródjanak.

Fürdésnél a legegyszerűbb és mégis leghatásosabb adalékanyag a tengeri só, amelyből szórjunk egy fél pohárnyit a vízbe. Emellé bármiféle kellemes olaj kitűnő párosítás lehet. Az érzékeny bőrűeknek azonban nem ajánlott a koncentrált illóolaj, csak a fürdőolaj, mert kipirosodhat tőle a bőr, vagy allergiás reakciókat okozhat.

A rózsaolaj romantikus hangulatba hoz, a teafaolaj pedig fertőtlenítő hatású, gyulladt bőrre kitűnő. A hajbalzsamhoz is adhatunk pár csepp virágos (jázmin, rózsa stb.) illóolajat, döbbenetes hatása van a férfiakra!

Az arcgőzölés szintén elképesztően hatásos módszer a felüdülésre: tegyünk fel vizet forrni egy lábosba, adjunk hozzá tengeri sót, gyógyfüveket (bármi jó, ami van otthon: kamilla, hársfa, menta, zöldtea, körömvirág), majd ha felforrt, helyezzük biztonságba az asztalon, s egy törölközővel takarjuk le a fejünket, gőzöljünk úgy. Utána bármilyen maszkot teszünk az arcunkra, pillanatok alatt beszívódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!