Púder Nélkül

2011.02.18. 13:56

Aranytetoválás - a legújabb ékszerdivat

Mint a divat minden más területével, így az ékszerek világával kapcsolatban is megállapíthatjuk, hogy évről évre tartogat valami újdonságot, különleges meglepetést, de sokszor mégiscsak visszatér ihletért a nemesfémhez vagy egy-egy klasszikus formához.

Szabó Zsuzsanna

A legforradalmibb újdonságok leginkább akkor születnek, amikor egy régi, de értékálló anyag ölt új ruhát vagy inkább testet.
Utóbbira igencsak elgondolkodtató példa az egyik legfrissebb dubaji ékszerdivat, ami nem más, mint a huszonnégykarátos aranyból készült tetoválás. Bár inkább a henna testvérének tekinthető, mint tetoválásnak, mivel körülbelül egy hét alatt lekopik az értékes alkotás.

A nem éppen olcsó testdísz egy filmszerűen vékony nemesfémréteg, ami platinából is készülhet. A legolcsóbb változata tízezer font, azaz valamivel több, mint hárommilió forint, míg az aprólékosabban kidolgozott műremek ennek százszorosa is lehet. Dubajban a következő egy évben huszonöt ilyen aranytetováló szalont tervez nyitni a találóan csak Precious Skin, magyarul Drága Bőr nevű cég, amely  két emírségben és Szaúd-Arábiában  van jelen.

A hazai piacon szétnézve ha nem is  ilyen extrém különlegességekkel, de találkozhatunk hasonlóan szép ékszerekkel. Az arany mellett még mindig népszerű az ezüst, a fülbevalóktól a karkötőkig. Az idei divat az ezüstbe foglalt színes, természetes kövek, mint a koral, türkiz, opál, de a választás itt is személyiségfüggő. Keresettek  a csipkemintás, kecsesebb formák is, de divatosak az áttört és az antikolt ezüstékszerek is. A kínálat színes, így mindenki megtalálhatja a megfelelőt.   

  
        
Szerző: Szabó Zsuzsanna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!