Púder Nélkül

2011.02.04. 14:57

Nem jó, ha kicsi: tíz nőből hétnek nem megfelelő a méret

A mell idővel megereszkedik, e természetes folyamatot a rossz melltartóválasztással, -viselettel fel is gyorsíthatjuk. Ne csak a divat diktálta szabályokat vegyük figyelembe. Nem biztos, hogy az a melltartó, mely szemre tetszetős, minden egyéb kívánalomnak megfelel.

Péter Gyöngyi

– Probléma, hogy a nők többsége nincs tisztában azzal, milyen típusú, méretű melltartóra van szüksége, mi áll jól neki – említette elöljáróban Forgách Józsefné, az egyik zalaegerszegi belvárosi fehérnemű üzlet tulajdonosa, vezetője. Tapasztalatait egy amerikai kutatás eredménye is megerősíti: tíz nőből hét rosszul választ.

– Lényeges, hogy se oldalt, se elől ne türemkedjen ki belőle a mell, azon ne hagyjon nyomot, vagyis ne vágjon bele. Modern világot élünk, a nők nagyobb hányada rendszeresen visel melltartót, általában mégis egy kényelmetlen darab mellett teszik le a voksukat. Megtetszik nekik a minta, a forma és ragaszkodnak a szokásaikhoz. Köztudott, hogy a mell állandóan változik, ha hízunk, ha fogyunk, ha babát várunk, a menstruációs cikluson belül is mindig más. Mégis mindig ugyanazt a méretet viszik. Tévhit, hogy a pántnak tartó funkciója van: arra való, hogy szép formát adjon a mellnek.


Tíz nőből egy kér segítséget, de az, akit sikerül rávenni, hogy próbálja fel az ajánlott méretet, rendszerint elégedetten távozik, összegzett az üzletvezető.

A cégek gondolnak a dús keblekkel megáldott hölgyekre is, egyre vékonyabb szivacsot alkalmaznak. A push up még divat, de nem minden formához, mérethez ideális, mind többen kedvelik a merevítő nélküli, kényelmesebb darabokat. Hódít a folyékony szilikonos melltartó is.

A divat szempontjából nem az alapanyag, inkább a szín a döntő. A fekete és a fehér mindig népszerű. Idén, mivel a felsőruházatban is hangsúlyos szerepet kap a lila, az alsóneműnél is dominál. Trendi a szürke, a türkízkék, újra hódít a citromsárga, a bordó.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!