Púder Nélkül

2011.05.04. 11:32

A hastánc világa közelebbről

Május 7-8-án ismét megrendeznek Budakalászon egy hastáncos expót és az Orientális Tánc Találkozót, ahova idén is rengeteg változatos programmal várják a szervezők a keleti kultúra szerelmeseit.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A nemzetközi eseményen a kelet összes kincsét felfedezhetik a látogatók; hastáncosok, hastánc iskolák, hastánc kosztüm és kiegészítőket árusítók, selyemfestők, ékszeresek, illetve keleti éttermek kiállítóstandjait látogathatják végig az érdeklődők. A tanulni vágyókat hazai és külföldi hastánc tanárok workshopjai is várják az expón.

A fellépők között számos magyar és külföldi hastáncos (például osztrák, szlovák, cseh, belga) található, akik színes műsoraikban  klasszikus raqs sharqi, törzsi, folklore, bollywood és fúziós táncokat mutatnak majd be a közönségnek.

A fellépők között neves hastáncosok (Nieto Mercedes, Shaba, Ölyüs Barbara, Amira, Mahasti, Nadah) és feltörekvő tehetségek is bemutatják majd tudásukat, illetve új csoportok is lehetőséget kapnak, hogy bemutatkozzanak mind a szakma, mind a nagyközönség előtt. Az eseményen egy új, független tánccsoport, a BellyArt Company is fellép, amelynek tagjai profi és félprofi táncosok, akik egyénileg és más csoportok tagjaiként eddig is rendszeres szereplői voltak a hazai hastánc életnek. A Bornemissza Kata (Miss Hastánc Hungary 2008) által alapított társulat táncosai egytől egyig kiemelkedő eredményeket értek már el hazai versenyeken, illetve valamennyien a budapesti arab és perzsa éttermek rendszeres fellépői is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!