Púder Nélkül

2011.05.31. 12:56

Szépítő csiganyálas csodakence

Újabb különlegesség került a kozmetikai piacra: a csiganyál. Szebben hangzik ugyan a csigaprotein-kivonat megnevezés, de a lényegen nem változtat: az ultrahanggal bőrbe juttatott ampullától teltebb, ragyogóbb az arcbőr – mesélte egy hölgy, aki kipróbálta.

S. Töttő Rita

– A csiganyálról azt mondják, jótékony hatással van a bőrre, fokozza annak természetes regenerálódását, a benne lévő elasztin és kollagén pedig hidratál – mondja Csóka- Stáczer Ágnes fehérvári kozmetikus. A pettyes éticsiga nyálkájából kinyert proteinkivonat számos összetevőjét tekintve gazdag: rengeteg vitamin, természetes antibiotikum, allantoin, kollagén, elasztin, glikolsav található benne, amelyek nem csak nedvességgel töltik fel a bőrt, de regenerálják az aknékat, hegeket, felgyorsítják a gyógyító folyamatokat, és újraépítik a sejteket. Otthoni használatra is készül már ilyen termék, így aki szeret kísérletezni, újabb csodakencét próbálhat most ki a csiganyál formájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!