Púder Nélkül

2011.05.27. 11:33

Tippek összeköltözés előtt

Mielőtt életünk párjával kulcsot cserélünk vagy összeköltözünk egy fedél alá, érdemes tisztázni néhány dolgot, ami vitára adhat okot.

Káposztás Vivien

Mindenekelőtt tisztázzuk az anyagiakat. Ki fizeti a villanyszámlát, fűtést, telefont, tévé- és internet-előfizetést  hogy csak néhányat soroljunk a kötelező rosszból. Nem beszélve persze a mindennapi kenyerünkről, arról, hogy mi kerül az asztalra. Jó előre tisztázzuk azt is, hogy ki végzi majd a házimunkát, akár készíthetünk egy beosztást is arról, mely napokon ki felelős a rendért. Ha albérletbe megyünk, az a legegyszerűbb és ésszerűbb megoldás, ha fele-ződnek a költségek, mindkét fél ugyanannyi összeget fektet a közös életbe.

A veszprémi Szentendrei Diána és párja már közös albérletüket rendezik be, a bútorokat együtt választják ki, mindkettejük ízlését próbálják a közös fészekbe belevinni.

- Megbeszéltük, hogy minden költséget, számlát, de még a reggeli kifli árát is elfelezzük. Úgy döntöttünk, nyitunk egy közös bankszámlát, amihez mindkettőnknek lesz kártyája, s erről fizetjük majd a háztartási kiadásokat. Úgy gondolom, hogy ebből nem lesz veszekedés, hiszen előre megbeszéltük - meséli Dia, aki alig bír magával, nagyon várja már az összeköltözést.

- Hónapok óta erre várunk, gyűjtögettünk, a szülőktől kapunk több bútort, konyhai eszközöket, ezzel sem lesz gondunk. Az egyetlen vitatéma maximum a kutyám lehet - mondja nevetve.

Ha kulcsot kapunk kedvesünkhöz, legyünk kompromisszumképesek. Az összeköltözés, bár nagyon szép dolog, lemondásokkal és áldozatokkal jár - mindkét fél részéről.

A pápai Kovács Evelin és párja, Péter is az összeköltözés mellett döntöttek, ám Péternek van saját lakása, így hát úgy állapodtak meg, a lány költözik hozzá.

- Tisztáztuk, hogy a rezsibe én is beszállok, valamint a nagybevásárlásokat is közös pénzből végezzük, azonban megmarad a saját életünk is. Az aerobikóráimat, a fodrászt és persze a ruhavásárlásaimat én fizetem, ahogy a párom is maga fizeti a futballedzéseket és a haveri sörözéseket. Öt hónapja élünk együtt, sikerült betartani, amit megbeszéltünk, remélem, ez még sokáig így is marad - mondja Evelin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!