Púder Nélkül

2011.08.15. 05:29

Középpontban a fogyás: sokan kihagynak egy étkezést

A nőknek nagy részét érinti a fogyókúra témája áll egy felmérésben, mely a diétázási szokásokról készült.

Bajdó Bettina

A megkérdezettek egynegyede túl kövérnek látja magát és emiatt már távolított is el magáról  a közösségi oldalakon  közzétett fényképeket.

Nagy hatással van a média a nőkre is, hiszen a válaszadó nők harminc  százaléka bevallotta, hogy legalább egyszer már kipróbált hírességek által népszerűvé vált fogyókúrákat. Negyvennégy százaléka  a megkérdezés időpontjában is éppen diétán volt, de voltak olyanok is (27 százalék), akik úgy érzik már túl sok diétát folytattak életükben. 

A felmérésből kiderült, hogy a nők negyvenhárom százaléka kihagy egy étkezést egy nap, azért, hogy karcsúbb legyen.  A legmegdöbbentőbb viszont az a tény, hogy a megkérdezett  nők több mint fele, azaz 51 százaléka azt vallotta, hogy inkább lemondani egy teljes évig a testi gyönyörökről, ha cserébe vékony lehetne.

Mindebből leszűrhető az is, hogy a nők önbecsülése rendkívül alacsony és túl nagy rajtuk a nyomás abban a tekintetben, hogy úgy érzik mindenáron vékonynak kell maradniuk.

Szerző: Bajdó Bettina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!