Púder Nélkül

2011.10.12. 08:03

Nem verik nagydobra közös gyermekük születését Sarkozyék

Hamarosan világra jön Nicolas Sarkozy francia államfő és felesége, Carla Bruni-Sarkozy közös gyermeke, ám a pár mélyen hallgat az örvendetes eseményről.

MTI

Carla Bruni-Sarkozy az első first lady a modern francia történelemben, aki gyermeket szül férje hivatali ideje alatt. Sarkozy pedig az első francia államfő, aki már elnökként elvált, és újra is házasodott. A pár 2008 elején mondta ki a boldogító igent, három és fél hónappal azután, hogy Sarkozy és korábbi neje, Cecilia útjai elváltak.
   
Az AP tudósítása szerint a születendő gyermek körüli titkolózás sokat elárul Franciaország mai hangulatáról.
   
A francia médiáról az járja, hogy kellemes kapcsolatokat ápol a politikai potentátokkal, akiknek magánélete többnyire tabutéma. Az is közkeletű megállapítás, hogy a franciákat - az angolszászokkal szemben - nem igazán érdekli a politikusok magánélete.
   
A 43 esztendős várandós anya mostanában adott interjúiban kijelentette: nem tudja születendő gyermeke nemét, és nem engedi, hogy megjelenjenek majd az újszülött fotói. Ezzel kapcsolatban elismerően szólt a francia törvényekről, amelyek megtiltják, hogy a szülők hozzájárulása nélkül gyermekükről képek jelenjenek meg.
   
Az Elysée-palota hivatalosan sohasem ismerte el, hogy az elnöki pár gyermeket vár, azt viszont jelezte, hogy nem fog bejelentést tenni a születésről. Francois Sarkozy, az államfő öccse, az orvosból lett üzletember ugyancsak leszögezte, hogy a család a szülőkre bízta annak eldöntését, hogy megszólalnak-e ebben a kérdésben.
   
Az azonban foglalkoztatja a francia médiát, hogy a születendő gyermek - még akkor is, ha meg sem mutatják - mennyire lendíthet Sarkozy elnökválasztási esélyein.
   
Bruni-Sarkozy a minap azt mondta a BBC-nek, hogy a franciákat "nem érdekli" a terhessége. Akadnak azonban, akik úgy vélik, az Elysée-be érkező újszülött enyhítheti a Sarkozyről kialakult "kíméletlen" imázst: hírnevét erőskezű belügyminiszterként alapozta meg, és sokan gondolják, hogy egyre inkább elveszti érzékenységét a szavazók problémái iránt.
   
A Carla Bruniról a közelmúltban megjelent könyv (Carla et les Ambitieux) szerzője és kiadója, Yves Derai szerint az elnöknek nagyon óvatosan kell tálalnia a gyermek születését, ugyanis "a franciák hibáztatják Nicolas Sarkozyt, mert túl sokat foglalkozik magával - ahelyett, hogy velük törődne".
   
Derai úgy vélte, ha a gyermek az elnöki periódus elején született volna, "hegedűk szólnának, a Paris-Match-ban lennének a fotók, boldogságban úszna a család, de most valószínűleg visszafogottak lesznek."
   
Az 56 esztendős elnöknek két korábbi házasságából három fia van. Bár ezt a francia média nem emlegeti, Sarkozy már nagyapa. Második fiának januárban született meg első gyermeke. Az elnök nem csinált titkot a dologból, maga jelentette be az unoka nevét.
   
Az elmúlt napokban a francia államfő a Kaukázusban és Németországban járt. A Le Parisien szerint arról biztosította vendéglátóját, az azerbajdzsáni elnököt, hogy felesége szívesen ellátogatott volna vele Bakuba, de "az emberek meglepődtek volna, ha gyermekünk itt született volna meg".
   
Sarkozy édesapja májusban árulta el a német Bild című újságnak, hogy menye másállapotban van, később azt is hozzátette, hogy október 3-ra várják a gyermeket.
   
A Closer pletykalap azt gyanította a titkolózás mögött, hogy a hírzárlat oka a kismama kora, ugyanis ilyen életkorban már nagyobb a terhességi kockázat.
   
Az olasz származású Bruni-Sarkozy, aki házassága után lett francia állampolgár, korábban szupermodellként és énekesnőként szerzett hírnevet. A kamerák és a fényképezőgépek nem idegenek számára, azt azonban teljesen világossá tette, hogy két gyermekét, korábbi házasságából származó fiát és a most születendőt is meg akarja védeni a nyilvánosságtól.
   
"Mindent megteszek, hogy megvédjem ezt a gyermeket. Nem fogom megmutatni a fotóit, nem fogom közszemlére tenni" - szögezte le. Korábban elismerte, hogy hibázott, amikor engedte, hogy lefotózzák kisfiát egy Sarkozyvel töltött vakáció alatt Jordániában még 2007 végén.
   
A család barátai hétfőn megerősítették, hogy a first lady még nem szült.
   
Egy Párizs nyugati részén fekvő szülészeti klinika előtt azonban már ott posztolnak a rendőrök, a szóbeszéd szerint ugyanis ott fog világra jönni a bébi.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!