Púder Nélkül

2015.03.08. 20:10

Kilenc hónap kötelező ruhadarabjai - Tuti öltözködési tippek kismamáknak

Kismamaként, nagy pocakkal nehéznek tűnik csinosan és kényelmesen öltözködni, hiszen megváltoznak testünk arányai, és sokszor még az ízlésünk is. A jól megválasztott ruhadarabok azonban kényelmessé teszik ezt az időszakot, a csinos megjelenés pedig az önérzetnek is igen jót tesz.

Lisztmayer Zsófia

A várandósság kilenc hónapja alatt különleges kisugárzással bírnak a hölgyek. Az elmúlt években egyre nagyobb jelentőséget kapott a kismamadivat. A várandós hölgyek öltözködésére már a legnevesebb divatcégek is nagy figyelmet fordítanak, ezért a választék is óriási. Szebbnél szebb és praktikus ruhadarabok közül választhatnak azok, akiknek sokat jelent a csinos megjelenés. Ráadásul a tervezők mindenre gondolnak: a különböző életszituációkra felkészülve mindenki megtalálhatja magának a megfelelő, nőies, bőrbarát és kényelmes darabokat, amelyek az alatt a bizonyos kilenc hónap alatt sem maradhatnak ki a ruhatárból. A praktikum mellett pedig fontos az esztétikum is, hiszen különösen sokat jelent egy kismamának, ha jól érzi magát a bőrében.

MELLTARTÓ A SZOPTATÁS ÉS A VÁRANDÓSÁG IDEJÉRE

Az egyik legfontosabb és legalapvetőbb ruhanemű egy kismama gardróbjában a kényelmes és praktikus melltartó. Korábban a merevítős melltartókat részesítették előnyben, de ez a szemlélet már megváltozott. A növekvő mellméret és a táguló bordakosár miatt ugyanis a merevítő nélküli melltartó egészségesebb viselet. Egy feszes és kényelmetlen melltartó komoly károkat okozhat az érzékeny mellszövetekben, ráadásul a közérzetet is rontja.

KISMAMANADRÁG ÉS LEGGINGS

Kismamák számára kötelező beszerezni néhány kismamanadrágot, valamint leggings-t. Ma már hatalmas a választék, mindenki megtalálhatja a stílusához legmegfelelőbb ruhadarabokat. A legfontosabb szempont ebben a kategóriában az, hogy a lehető legtovább hordani lehessen, ezért olyan anyagot kell választani, ami bőséges teret nyújt a növekvő pocaknak. Nyugodtan lehet skinny-verziót is választani, ez szépen kidomborítja a növekvő hasat. A túl bő nadrágban azonban nagyobbnak fogunk látszani, mint amilyen a valóság.

KISMAMAFELSŐ

A kismamafelsők esetében több dologra kell odafigyelni. A legfontosabb, hogy minél könnyebb, rugalmasabb legyen a kiválasztott felső anyaga, így akár a terhesség végéig fel lehet venni a növekvő pocakra. A racionalitás érdekében válasszunk olyan felsőt, amelyet akár a terhességet követően is viselhetünk. Fontos szempont a praktikum is: érdemes olyan darabot választani, amelyben a szoptatás sem igényel körmönfont megoldásokat. Ezeken kívül pedig természetesen arról sem lehet megfeledkezni, hogy jól érezzük benne magunkat. A végtelen lehetőségeknek köszönhetően választhatunk különböző színeket, anyagokat és fazonokat, hogy kismamaként is önmagunk lehessünk. Egy laza felső esetében övet is köthetünk a pocakunk alá, amellyel karcsúsítani lehet a derekat. A legjobb választás a minimum csípőig érő, oldalt sötétebb színű felső, amely kiemeli az alakot.

Hajmásiné Kovács Rita

TUNIKA

Évek óta népszerűek a tunikák, és ezeket akár erősebb színekben is viselhetjük. Csinosabbak a szűkebb, masnival megkötött változatok: ha elég hosszú a megkötő, nyugodtan hagyjuk a pocak mellett lógni, ugyanis hosszító hatása van. Különösen nőies, és nagyon divatos látványt nyújt, ha leggings-szel viseljük.

 

ALKALMI RUHA

A kismamáknak is kell néha egy kis kikapcsolódás. ezért megéri beszerezni egy-egy extrább ruhadarabot. Tökéletes választás lehet például egy átlapolt dekoltázsú fazon. Ez ugyanis minden testalkattípusnak jól áll, magasságtól és pocakmérettől függetlenül. A mell alatt szűkített szabás és az átlapolt dekoltázs finoman tagolja az alakot. A magasra helyezett derékvonal kényelmes, nagy teret hagy a pocaknak, és a legkarcsúbb részt hangsúlyozza. A függőlegesen futó, lágy redők pedig elrejtik a csípőre rakódott pluszkilókat. Ha a comboddal sem vagy kibékülve, válassz térdig érő fazont, amely a vádlikat is slankítja. Bátran választhatnak a kismamák szűkebb darabokat is (megfelelő rugalmas anyagból természetesen), ugyanis a csípőre és a combra feszülő ruhák kiemelik a nőiességet. Ha korábban egy kis kidudorodó pocak miatt ezeket a darabokat mellőzte valaki, most büszkén viselheti. Nem csak divatosak, de csinosak és vonzóak lesznek benne a kismamák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!