Púder Nélkül

2011.07.19. 10:01

Elengedhetetlen nyári partikellék

A nyár a nagy vendéglátások, házibulik, a nálunk is egyre divatosabb kerti partik szezonja. Biztosra mehetünk a hangulatot illetően, ha grillvacsorát készítünk.

Vas Népe

A baráti összejöveteleken, de gyakran már egy nyári családi ebédhez, vacsorához is egyre többször kerül elő a grillsütő. A tűzgyújtás, a megfelelő parázs előállítása, annak táplálása, a sütési idő, az alapanyagok elkészítés szerinti csoportosítása, mind-mind fontos tényezői a műveletnek. Sőt, ma már nem csak a kertben, hanem akár a balkonon is nekifoghatunk a grillezésnek.

Ha nem vagyunk szakértői a húsok pácolásának, az üzletekben beszerezhetjük az előre ízesített hozzávalókat. Különböző zöldségeket is lehet sütögetni: cukkinit padlizsánt, paprikát, paradicsomot, krumplit és kukoricát is feltehetünk a grillrácsra.

 

 

Az egyik főzős csatorna Grillrácson című műsora a grillezés fortélyait ismerteti meg a nézőkkel: felsorolja azokat az alapanyagokat, melyeket ezzel a technikával el tudnak készíteni, bemutatja az eszközöket, a sütők és szerszámok, a kiegészítők különböző típusait, azok helyes használatát. Két profi séf, Magos Zoltán és Serényi Zsolt egyszerűbb és kevésbé ismert recepteket mutat be a nézőknek, így kezdő és profi grillmesterek egyaránt találhatnak maguknak újdonságokat.

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!