2011.07.19. 10:01
Elengedhetetlen nyári partikellék
A nyár a nagy vendéglátások, házibulik, a nálunk is egyre divatosabb kerti partik szezonja. Biztosra mehetünk a hangulatot illetően, ha grillvacsorát készítünk.
A baráti összejöveteleken, de gyakran már egy nyári családi ebédhez, vacsorához is egyre többször kerül elő a grillsütő. A tűzgyújtás, a megfelelő parázs előállítása, annak táplálása, a sütési idő, az alapanyagok elkészítés szerinti csoportosítása, mind-mind fontos tényezői a műveletnek. Sőt, ma már nem csak a kertben, hanem akár a balkonon is nekifoghatunk a grillezésnek.
Ha nem vagyunk szakértői a húsok pácolásának, az üzletekben beszerezhetjük az előre ízesített hozzávalókat. Különböző zöldségeket is lehet sütögetni: cukkinit padlizsánt, paprikát, paradicsomot, krumplit és kukoricát is feltehetünk a grillrácsra.
Az egyik főzős csatorna Grillrácson című műsora a grillezés fortélyait ismerteti meg a nézőkkel: felsorolja azokat az alapanyagokat, melyeket ezzel a technikával el tudnak készíteni, bemutatja az eszközöket, a sütők és szerszámok, a kiegészítők különböző típusait, azok helyes használatát. Két profi séf, Magos Zoltán és Serényi Zsolt egyszerűbb és kevésbé ismert recepteket mutat be a nézőknek, így kezdő és profi grillmesterek egyaránt találhatnak maguknak újdonságokat.
Szerző: Matolcsi Renáta