Púder Nélkül

2014.11.12. 15:51

Önbizalommal könnyebben térhetünk vissza a munkába gyermekvállalás után is

Szombathely – Ha gyermekszülés miatt hosszabb időre kiszakad valaki a munkából, mentálisan is nehéz visszatérni.

Merklin Tímea

Szerencsések azok a kismamák, akiknek munkáltatója megoldja a foglalkoztatását a kisgyermek mellett részmunkaidőben illetve otthon végezhető munkával, így fokozatos lehet a visszatérés. A „nőbarát" illetve „anyabarát" megoldásokkal a munkaadók óvatosan bánnak, még mindig nem elterjedtek Magyarországon. De mit is várunk a munkáltatóktól, ha a gyermekvállaló nők körében végzett felmérés szerint (melyet a Jól-lét Alapítvány végzett) 50 százalékban érték a várandósság, vagyis maguknak az anyáknak is csak fele van olyan elvárással, hogy foglalkoztassák őt valamilyen formában.

A szakemberek szerint elsősorban önmaguk szemében kell, hogy értékesként jelenjenek meg, bízva a saját szakmai tudásukban. Vagyis a munkakeresés előtti lépés az egyéni megerősítés, az önbecsülés helyreállítása. Hiába születnek remek önéletrajzok, ha nincs mögöttük a magabiztos, felkészültségének tudatában lévő ember, akinek igénye egy olyasfajta „kivételezés", rugalmasság a munkáltató részéről, amely lehetővé teszi a munka és a család összehangolását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!