Púder Nélkül

2010.11.15. 06:49

Szuper bébiszitter kerestetik

A dolgozó anyukák számára félelmetesen gyorsan jön el a rettegett perc, amikor idegenre kell hagyni a csemetét. Ki legyen az, hogyan válasszunk, mennyit fizessünk, ellenőrizzük-e, szereti-e majd a gyerek - ezer, denevérként keringő gondolat gyötri a felmenőt.

Németh F. Bernadett

A bébiszitter-hirdetések sem könnyítik meg a dolgát. Igaz, a legtöbbet első pillantás után ki lehet szűrni, legalábbis annak, aki elég jó emberismerő, vagy olvasott már életében hirdetést. Némely esetben még csak tapasztalat sem kell, annyira egyértelmű a helyzet, hogy egy: nem pótanyát keresek a gyerekemnek, hiszen van neki igazi, kettő: nem is pótfeleséget az uramnak.

Szóval, aki azzal a szöveggel akarja eladni magát, hogy kiválóan pótol engem a távollétemben, bármely pozícióban a kettő közül, azt ugyebár nem engedem örömmel a családba. Kiesik, aki gyermekfelügyelőként (brr, micsoda szó!) határozza meg magát, nem regulázni akarom a porontyot, csupán nyugodt szívvel rábízni valakire néhány órára.

A legnagyobb szórást azonban nem is a fentiek, hanem a munkaidő végzi a szitterek között: valamiért a döntő többségük azt hiszi, a dolgozó anyunak semmi más vágya nincs, mint bevásárolni, fodrászhoz rohanni, barátnőzni, s ezeket kizárólag az esti órákban teszi. Ja, és minduntalan gyertyafényes vacsorákra jár. A fenti szempontok alapján a szóba jöhető bébicsőszök jelentős része kiesik: vagy komolytalan, megbízhatatlan, vagy félelemmel tölti el a szülőt is, ráadásul csakis az esti órákban akar dolgozni.


Ha marad még egy-kettő a rostában, az valószínűleg megfizethetetlen. Vidéken 400-600 forintot kérnek óránként a gyerekfelügyeletért, a fővárosban, gazdagabb városokban 1000-1800 forintot sem szégyellnek. Mindebből egyenesen következik, hogy jó dadust csakis örökölni lehet. Velünk megesett a dolog, amin nem is csodálkozom, a fiam született szerencsefia, őrangyala mellé számos védangyalt is kapott védő nénik, munkatársak, gyerekorvosok képében, majd pont dadust ne kapott volna?!

A mi dadánkat a védő néni ajánlotta, a kettőből, aki akkor fellelhető volt a városban, mondván, egy másik család meg van vele elégedve.
Már az első találkozáskor harmóniát sugárzott, számára természetes, amit más szitterek plusznak tartanak, úgymint foglalkozás a gyerekkel, dalolás, mondókázás stb. Megbízható, nyugodt, nem tolakodó, szóval szuper. A száma? Na nem gondolják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!