Púder Nélkül

2011.11.28. 06:30

Téli szem- és szájápolási tippek

A fagyos, párás, ködös téli időjáráskor sok szó esik az arc- és bőrápolásról, amelybe a szem- és szájvédelem éppúgy beletartozna, ám sokszor ezekről megfeledkezünk.

B. Virág Rita

A szem környékét igen vékony zsírszövet borítja, a faggyú- és verejtékmirigyek száma elenyésző, míg a szánkban ilyenek egyáltalán nincsenek. Az izmok, nyirokerek, idegek működését viszont fokozottan igénybe vesszük mindkét területen, így a szem és a száj is igényli a rendszeres, alapos törődést.

Varga Máté kozmetikus elmondta, a szem- és szájápolás legfontosabb alapkövei a tudatosság, valamint a rendszeresség.

- A szemeinkre enyhén lúgos arctejet használjunk, illetve lehetőleg olaj vagy gél állagú sminklemosót. Heti egyszer, szigorúan soft peelinggel leradírozhatjuk a szemünket és környékét. Lehetőleg olyan készítményt vigyünk fel, amely enyhe gyümölcssavakból, mag- és homokőrleményekből áll - összegzett a szakember.

Léteznek már speciális szemápoló maszkok is, amik csak kevés illatanyagot és színezéket tartalmaznak, de élénkítő, frissítő hatású borogatást is használhatunk. A szemápoló krémet reggel és este rendszeresen alkalmazzuk.

Varga Máté kiemelte, a szánk gondozása naponta tisztítással - ezt pH-semleges arctejjel végezzük - indul. Heti egyszer ugyancsak ajánlott a soft peelingezés. Magas olajtartalmú pakolással tehetünk azért, hogy a szeles, fagyos időben ne száradjanak ki az ajkaink.

Szerző: B. Virág Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!