Púder Nélkül

2010.09.03. 16:19

Tuti tippek a szép, formás hasért

Szollár János, azaz Szoszó testépítő, fitnesz edző, személyi tréner megosztja velünk kedvenc gyakorlatait, hogy könnyedén lapossá varázsolhassuk a pocakunkat.

Merklin Tímea

Hasprés előrenyújtott kézzel, hasprés a mellkason keresztbefont karral, majd a fejnél tartott ököllel, hasprés a fej mellett felfelé nyújtott karral, majd  labdaátvétellel. (A földön hanyatt fekve kézbe vesszük a labdát, egyszerre emeljük a lábainkkal, amelyekkel átvesszük a labdát, és visszafekszünk.) Utána lábbal tesszük át a kézbe - íme, Szoszó tuti tippjei. A tréner azt is elárulja, mit kell tennünk, hogy a gyakorlatok még hatásosabbak legyenek, 
 
- Minél jobb állóképességgel rendelkezünk, annál jobb a terhelhetőségünk, azaz annál kevesebb idő kell az edzéshez. Komfortzónában edzeni, kényelmesen tingli-tanglizni nem érdemes, ha két órát szánunk rá, akkor sem. Tapasztalataim szerint gyors, hatékony, szórakoztató mozgásformák kellenek a nőknek, mert kevés idejük van, és fontos, hogy mindig legyen kedvük hozzá  - mondja Szoszó.

Hogy a makacs hurkák eltűnjenek, a gyakorlatok mellé nem árt hetente háromszor aerob mozgást végezni: futni, úszni, kerékpározni. Napi 4x15 vagy 4x20 hasprés (nem felülés) javasolt. Ez kíméli a gerincet, és egy hónap után látszik az eredmény!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!