2010.12.24. 09:20
A csokoládé csodája: csokifondü recept
A magas kakaótartalmú csokoládék pozitív egészségügyi hatása ma már közismert. Nem mindegy persze, mennyit fogyaszt az ember a kedvelt édességből.
Kutatások szerint napi két kocka – semmiképpen se több –, legalább 50 százalékos kakaótartalmú, minőségi csoki elfogyasztása pozitív hatással van egészségünkre. A csokoládé csökkenti a fáradtságot, javítja a memóriát, jót tesz a szívnek, az érrendszernek és a depresszió leküzdésére is jó. Arról persze nem szól a fáma, hogy a kutatók elfogultak, vagyis csokoládéimádók-e...
Mindenesetre karácsonykor – ha egészségügyi akadálya nincs – engedékenyebbek vagyunk, ha édességről van szó.
Aki nem szeretne sokat bajlódni süteménysütéssel, készíthet csokifondüt: 25 dekagramm – tej- és lehetőleg magas kakaótartalmú étcsokoládét beletördelünk gőz fölött felmelegített, felforralt csészényi tejszínbe, és simára keverjük. Adhatunk hozzá kevés tejet, illetve vajat, de megbolondíthatjuk 2 evőkanál narancslikőrrel vagy konyakkal is. Gyümölcsöt, babapiskótát mártogathatunk bele...