Sárvár

2014.07.15. 17:35

Jószívűek a jó szívért

Sárvár - A kistérség településeinek jóvoltából új, mobil EKG készülékkel gyarapodott a központi háziorvosi ügyelet.

Nagy Ildikó

Jószívű emberek adománya a jó szívű emberekért: így fogalmazott Kondora István, Sárvár polgármestere tegnap a Széchenyi utcai orvosi rendelőben, ahol ünnepélyesen átadták azt az új, mobil EKG készüléket, amely a kistérség 32 településének lakóit szolgálja. A polgármester szólt arról is, hogy az ügyeleti rendszer működtetéséhez a szakemberek mellett jó technikai eszközökre is szükség van.

Patyi Elemér, a társulás elnöke. Fotó: VN archív

Mint azt Patyi Elemértől, a Sárvár és Kistérsége Többcélú Kistérségi Társulás elnökétől megtudtuk, a készülékvásárlást a kistérség 32 települése által létrehozott alapból finanszírozták. A társulás tavaly egy új, több mint hárommillió forint értékű személygépkocsit vásárolt a központi háziorvosi ügyeletnek. A régi autót eladták, és annak az árát is az új készülék vásárlására fordították. A kedden átadott EKG készülék hordozható, így a kistérség településeire „kiszálló" ügyeletes orvos magával viheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!