Sport

2006.07.17. 10:01

Munkában az ügyvéd (2004.09.03)

<p align="justify"><strong>Szombathely (he) - Míg az egyes hazai sportszervezetek vizsgálódnak, a két, olimpiai aranyérmétől megfoszott szombathelyi dobóatléta keresi a jogorvoslati lehetőségeket.</strong> <br /></p>

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Tegnap a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium nyilvánosságra hozta az athéni "doppinggyek" kapcsán a tárcánál végzett vizsgálat eredményét. Közben Szombathelyen sem állt meg az élet, a két, aranyérmétől megfosztott dobóatlétánkat, Annus Adriánt és Fazekas Róbertet meglátogatta Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, aki az igazság kimondására és feltárására szólította fel az érdekelteket. 

A kalapácsvető Annus Adrián - aki érezhetően egyre inkább kezdi visszanyerni életerejét (elmondása szerint erőt ad, hogy érzi: a közvélemény mellettük áll) - arról számolt be, hogy a diszkoszvető Fazekas Róberttel együtt megtették az első lépéseket ahhoz, hogy jogorvoslatot kereshessenek a velük történt anomáliák miatt. 

Egy osztrák ügyvédi irodát bíztak meg a képviseletükkel, amelyből dr. Eva Maria Barki jelenleg a hivatalos iratok, illetve információk megszerzésével foglalatoskodik - miután nekik maguknak semmi ilyesféle nem áll a rendelkezésükre; "hisz mindent az újságokból és a tévéből tudunk", mondta. Ma be kell nyújtani a fellebbezési szándékot, s innentől három hetük lesz arra, hogy eldöntsék, valóban fordulnak-e jogorvoslatért a Sportdöntőbírósághoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!