Sport

2009.03.02. 03:29

Elmaradt a HVSE-bravúr a Veszprém ellen

<b>Szombathely </b> - Nem sikerült csodát tenni az utolsó alapszakasz-mérkőzésen; a Haladás VSE női röplabdacsapata viszonylag simán kikapott a tabella második helyén álló Veszprémtől.

Horváth Erika

Haladás VSE-Veszprémi Egyetemi SC 1:3 (-17, -10, 24, -19). - Szombathely, 100 néző, NB I-es ligabajnoki női röplabda-mérkőzés, vezette: ifj. Szabó, Mezei.

Haladás: Zalavári, Rédei, Kecskés, Simon, Rácz, Király. Csere: Horváth (liberó), Tóth D., Tóth A., Mikos, Németh. Edző: Koltai Miklós.

Veszprém: KOVÁCS, BODNÁR, Környei, ZSOLDOS, SZELLE, Borsos. Csere: Pintér (liberó), Tobak, Nagy, Benedek, Kintli. Edző: Oláh János.

A birkózóverseny miatt a Sugár út helyett az egyetemi csarnokban rendezték a mérkőzést. A két csapat közül a Haladáson érződött jobban, hogy ez nem a hazai környezet. Az egész szezonban kitűnően teljesítő Veszprém repülőrajtot vett. Elsősorban a center Kováccsal szemben nem volt ellenszerük a szombathelyieknek, de a pontos és magas veszprémi sáncokat sem tudták átjátszani. 5:10-es vendégvezetés után apró, ügyes pontokkal időlegesen sikerült megállítani a veszprémi hengert (9:10), aztán a szemet gyönyörködtetően irányító Bodnár vezérletével behúzták az első szettet a vendégek (17:25). A második játszmában végig, a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt Oláh János együttese (10:25). Sokat cseréltek a veszprémiek, de leginkább a feladóváltást sínylették meg; ezt kihasználva magukhoz ragadták a kezdeményezést a vasiak, s gyakorlatilag a harmadik játszmában végig vezetve szépítettek (26:24). Még a negyedik játékrész elejére sem tudták újból összerázni magukat a veszprémiek, elég sok pontatlanság volt a játékukban, így 8:7-ig nyílt volt a küzdelem. Ám ezután Kovácsék nagyobb sebességre kapcsoltak, és ezt a váltást az összességében önbizalom nélkül és nem is jól játszó hazaiak már nem tudták követni (25:19).

Koltai Miklós: - Mivel veszítenivalónk nem volt, bátrabb játékra számítottam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!