Sport

2011.05.23. 10:06

Tizenkilencedszer lett bajnok az MKB Veszprém KC (képgalériával frissítve)

Nagy csatában maradt alul a Pick Szeged gárdája vasárnap a kézilabda bajnoki döntő harmadik mérkőzésén. A veszprémi csapat az utolsó öt percben fordított.

Kacskovics Ádám

Fantasztikus hangulat fogadta a pályára lépő játékosokat vasárnap délelőtt a Veszprém Arénában. A veszprémi szurkolók egyértelműen bajnokavatásra készültek, s ennek megfelelően buzdították a játékosokat. Dolgukat és szívüket azonban megnehezítette a tudat, hogy négy meghatározó, szívüknek kedves játékos - Dejan Peric, Nikola Eklemovic, Evgeny Lushnikov és Nagy Kornél - e napon viselte utoljára a csapat mezét.

Aki azt hitte, hogy a szegedi gárda kemény mérkőzés nélkül feladja, s így elengedi az esélyt, az tévedett. Zubaiék elszántan küzdöttek az utolsó percekig, ám a Veszprémnek jött ki jobban a lépés. A döntő mérkőzés mindenesetre azt a kort idézte, amikor még igenis "vérre menő csata" volt a két együttes találkozója.

A mérkőzés nehezen indult: több mint két percet kellett várni az első találatra, amelyet Lékai szerzett a vendég együttesnek. Erre szinte rögtön válaszolt is Gulyás Péter, s innentől megkezdődött a harc. Az első hétmétereshez a szurkolók egyhangúan Lushnikovot kérték, amelynek eleget téve Mocsai Lajos a 18-as számmal játszó játékost küldte a pályára.  Mihelyt a labda a hálóba ért, szinte felrobbant a csarnok. Peric az első perctől a tőle megszokott extázisban védett, s egyre űzte-hajtotta kissé fáradt csapatát. Szinte végig fej-fej mellett haladtak a két gárda, s a szünetre a Szeged gárdája vonulhatott (egy gólos) fölénnyel.

A második játékrész első fele is hasonlóképp alakult, ám ekkor a fáradtság még jobban mintha visszarántotta volna a hazai alakulatot. Az alföldi egyesület játékosai ezt természetesen kihasználták, s négy gólosra tornászták fel előnyüket. A veszprémi kispad ekkor már - a szurkolókkal együtt - állva buzdította csapatát. A közönség egy emberként harsogta, hogy "Ébresztő!", amelynek hatására meg is kezdte a felzárkózást a hazai gárda.

Az 54. percben már csak egyetlen gól volt a hátránya a Veszprémnek (18:19), s a bakonyi játékosok hatalmas hajrába kezdtek. Sulic egyenlített ki, s Vujin precíz hétméterese után Iváncsik Tamás biztosította be a bajnoki címet. Nikola Eklemovic az utolós percben Stranovsky lerántásáért piros lapot kapott, de ez már mit sem változtatott a lényegen: ismét bajnok lett az MKB Veszprém KC!

Hatalmas - a Veszprém Arénában megszokott - hangorkán fogadta az újabb bajnoki aranyat, majd a közönség felváltva harsogta a búcsúzó játékosok neveit. A pálya közepére pillanatok alatt pódium épült, s kisvártatva megkezdődött az érem- és kupaátadás. Miután Dejan Peric - Veszprémben - utoljára a magasba emelte a trófát, a klub és a szurkolók képviselői búcsúztak el távozó kedvenceiktől.

Helyszín: Veszprém Aréna, 5000 néző.
Vezette: Dobrovits, Tájok.

MKB Veszprém KC: PERIC - Gulyás 3, Vujin 5 (1), Eklemovic 1, Sulic 3, PEREZ 3, Iváncsik G 2.
Csere: Terzic, LUSHNIKOV 1 (1), Császár, Vilovski 1, IVÁNCSIK T. 3, Nagy K.
Edző: Mocsai Lajos.

Pick Szeged: MIKLER - STRANOVSKY 6, Zubai, HERBERT, Bajorhegyi 1, Vadkerti, Törő 1.
Csere: LÉKAI 4, Balaz 1, BUTENKO 6 (1), Beocanin, Grünfelder, Sulc 1.
Edző: Skaliczki László.

Kiállítások: 6, illetve 12 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.
Piros lap: Eklemovic az 59. percben.

A klub által kiadott információk szerint Dejan Peric visszatér Celjébe, Nagy Kornél a francia Dunkerque csapatát választotta, Nikola Eklemovic pedig a Wisla Plock csapatát erősíti majd. Evgeny Lushnikov jövőjéről ponosabbat még nem tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!