Sport

2011.06.04. 19:10

Kazár Miklós az élen - Izgalmas folytatást ígér a Bükfürdő-rali

A Prince-Groupama Garancia Bükfürdő-rali első napja után meglepetésre Kazár Miklós vezet. Vasárnap újabb hat gyorsaságival folytatódik a verseny.

Vastag Nándor

Hiába sütött a nap, a szombati rajt előtt, a gumiválasztás jelentette a legnagyobb problémát, mert pénteken este nagynak mondható eső áztatta a murváspályákat. A legjobb döntést elsőre a tavalyi győztes, Aschenbrenner „Asi” György-Pikó Zsuzsa kettős (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) hozta, akik megnyerték a nyitószakaszt, a káldi körgyorsot. Még a Bögöte-Hosszúpereszteg gyorsaságin is élen maradtak, ám a söptei út melletti „Szombathelyi Rallye Katlanban” csak tizedikként végeztek. Búslakodniuk azért nem kellett, összetettben 11 másodperccel vezettek Herczig Norbert-Benics Kálmán (Skoda Fabia S2000) és ifj. Tóth János-Tagai Róbert (Peugeot 207 S2000) duója előtt.

A harmadik, Szombathely melletti pályán egyébként a Spitzmüller Csaba-Szőke Tamás (Mitsubishi Lancer Evo X R4) páros érte el a legjobb időeredményt. A második kör kezdete előtt a csapatoknak ismét a gumiválasztás okozott dilemmát, ugyanis időközben megérkezett az eső, és a pályák több pontját is érintette. A káldi körgyorson Kazár Miklós-Percze Nándor (Misubishi Lancer Evo IX) döntését koronázta siker, de Herczigék sem panaszkodhattak, átvették a vezetést az összetettben. Az abszolút első helynek azonban nem sokáig örülhettek, a Bögöte-Hosszúpereszteg szakaszon ugyanis lecsúsztak az útról és nem tudták folytatni a versenyt. Közben mások is pórul jártak. Legtöbben műszaki hiba miatt adták fel a küzdelmet, de volt, akinek a motorja „megfőtt”, míg egy másik induló autójának kitört a kereke. Az éllovas újra „Asi” lett, aki az etapot is leggyorsabban teljesítette. A „Katlanban” ezúttal Elek István-Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer Evo IX) aratott részsikert, és közben összetettben is változott a sorrend.

 

Meglepetésre Kazárék fejezték be elsőként a szombati napot, másodikak három másodperces hátránnyal ifj Tóthék, harmadikak nyolccal lemaradva „Asiék” lettek. Nem lefutott a verseny, izgalmas folytatásra van kilátás.

Vasárnap újabb hat gyorsasági vár a pilótákra és navigátoraikra, valamint az elsőosztály küzdelméhez a ralitúra mezőnye is csatlakozik. A száguldás a Szeleste-Acsád szakaszon kezdődik 8.53-kor, ezután a „Szombathelyi Rallye Katlan” következik 9.31-kor, majd az első kör a Horvátzsidány-Csepreg szakasszal zárul 10.14-től. A szervizelést követően ugyanezt a három gyorsaságit járják végig a párosok, a rajt idő 12.45, 13.23 és 14.06.

Az ünnepélyes eredményhirdetés a tervek szerint 15.24-kor kezdődik Bükfürdőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!