Sport

2012.03.13. 03:25

Szombathelyen kezdődik a Nemzeti Snapszer Bajnokság

A Magyar Snapszer Szövetség először rendezi meg a Nemzeti Snapszer Bajnokságot. A sorozat március 16-án Szombathelyen rajtol, és 64 selejtezőt után októberben a budapesti döntővel zárul.

Tóth Gábor

Az I. Nemzeti Snapszer Bajnokság március 16-án rajtol, az első megyei selejtezőnek Szombathely, az Arena Savaria ad otthont 17 órától (16 órától a helyszínen is lehet nevezni).

Több mint fél éven keresztül zajlanak majd a selejtező versenyek. Minden megyeszékhelyen és a fővárosban is asztalhoz ülhetnek a kártyások, de a kőszegi székhellyel bíró Magyar Snapszer Szövetség munkatársai rendeznek selejtezőket a Felvidéken, Burgenlandban, Erdélyben, a Balatonon és számos fesztiválon, egyetemi klubban is.

A selejtezők nyertesei vehetnek részt október 20-án a budapesti Petőfi Csarnokban rendezendő döntőben - a több millió forint összértékű fődíjért (32 selejtezőt bonyolít le a snapszer szövetség, a további 32 versenyhelyszínre pályázatot hirdet). A bajnoksággal párhuzamosan grafikai pályázatot is hirdettek a szervezők, akik a kártya svájci alakjai helyett, magyar hősöket szeretnénk látni a lapokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!