Sport

2012.03.23. 03:27

Úszás: Barta Hanna diákolimpiát nyert

Az úszó diákolimpia orszá-gos döntőjében, az I. korcsoportban Barta Hanna egy arany- és egy bronzérmet nyert, a II-esben a Zrínyi lánycsapata váltóban második helyen végzett.

Vastag Nándor

A diákolimpiai fináléban a megyei győztesek, valamint a budapesti viadal dobogósai vehettek részt, így a versenyszámokban 22 fős mezőnyök küzdöttek a helyezésekért. Vas megyéből tíz egyéni induló és két váltócsapat - a Bolyai, a Gothard, a Paragvári és a Zrínyi iskola képviseletében - szerepelt Székesfehérváron.

Az úszók becsülettel helytálltak, és szerencsére a jó eredmények sem maradtak el. Az I. korcsoportos egyéni lány versenyben a Paragvári diákja, Barta Hanna két érmet szerzett.

Az 50 m gyorson 33,87 másodperces idővel, óriási csatában szerzett bajnoki címet. A második helyezett kaposvári riválisát 12 századdal előzte meg. Az 50 m mellen is nagyon jól teljesített, egy aszódi és egy budapesti ellenfél mögött 46,09-dal a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A II. korcsoportban a Zrínyi 4x50 m-es lány gyorsváltója ezüstérmet nyert 2:16,14 perces idővel.

A Pósfalvi Dalma, Veszprémi Lilien, Dancsecs Boglárka és Farkas Kata összetételű csapat is alaposan megharcolt a második helyért, a harmadik budapesti Csik iskolát hét tizeddel előzte meg, míg a győzelem a szintén budapesti Pannónia váltójáé lett. Veszprémi Lilien 50 m gyorson is kitett magáért, 31,35-dal ötödik pozícióban végzett. A III., a IV., az V-VI. korcsoportos, A- (igazoltak) és B-kategóriás úszó országos döntőt március 24-25-én Hódmezővásárhelyen rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!