Sport

2013.05.27. 19:03

Remekül bokszoltak a hazaiak

Remekül sikerült a szombathelyi Skorpió Box Klub által megrendezett 4. Hauer Lajos nemzetközi ökölvívó emlékverseny.

Tóth Gábor

Az Agora-Sportházban felállított ringben három nemzet (magyar, osztrák, szlovák) 12 egyesületének versenyzői csaptak össze. A vasi színeket a házigazda Skorpió BC mellett a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület és a Celldömölki Box Klub sportolói képviselték. A programot a legapróbbak nyitották, 8-10 éves gyerekek bunyóztak. Majd következett a gyengébbik nem.

A Skorpió kiválósága, az ifi válogatott Stark Réka (64 kg) meggyőző fölénnyel verte osztrák ellenfelét. A női négyes bemutató villámtornán ringbe lépett az ifi korú, de már a felnőtt válogatottnál is számításba vett kőszegi Wurst Nikolett (51 kg) is. A fiúk küzdelme már jó négyszáz néző előtt, remek hangulatban kezdődött.

A szombathelyiektől az ifjúsági Kiss Roland (60 kg) szlovák ellenfelét győzte le. A szintén ifi korú Szalai Gergő (60 kg) viszont kikapott osztrák riválisától. A felnőtteknél kesztyűt hozott a Skorpió BC nagy visszatérője, a sérülés miatt egy évet kihagyó, korábbi válogatott kerettag, a 69 kilós súlycsoportban szereplő Nemes Erik.

A Skorpió BC hosszú sérülés után visszatérő bunyósa, Nemes Erik (háttal) készül bevinni egy ütést szlovák ellenfelének (Fotó: Kiss Roland)


Sikeresen tért vissza, ugyanis nagy csatában, remek bunyóval verte a hétszeres szlovák bajnokot, a Galántáról érkezett Rajcsányi Patrikot. Gombkötő Márton (81 kg) bemutató mérkőzése döntetlenre végződött a celldömölki Kajdi Adriánnal, Somlai Zoltán (81 kg) pedig ajkai riválisát verte.

Szintén bemutató mérkőzésen lépett kötelek közé szupernehézsúlyban, +91 kilóban Szendi Kornél, aki nem bírt kanizsai ellenfelével, döntetlennel ért véget a mérkőzés. Jó teljesítménnyel rukkolt elő a kőszegiek magyar bajnok, válogatott bunyósa, Hámori Ádám (81 kg), akinek nem okozott gondot szlovák ellenfele. Nagy sikert aratott, nagy tapsot kapott a két birkózó, az olimpiai bronzérmes Hatos Gábor, valamint a juniorkorú Ligeti Richárd utcaharca.

A felek komolyan vették a 3x1 perces összecsapást, nem kímélték egymás, látványos megoldásokban nem volt hiány. - Színvonalas tornát, remek mérkőzéseket láthattak sportág kedvelő - értékelt a házigazda Skorpió BC vezetőedzője, egyben az emléktorna főszervezője, Varga Roland. Úgy érzem, hogy van igény a vasi megyeszékhelyen egy ilyen rendezvényre  - mind a bokszolók, mind a szurkolók részéről. Természetesen jövőre megpróbáljuk ötödik alkalommal is megrendezni az emléktornát.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!