Sport

2013.07.15. 16:59

Szkander Európa Kupát nyert Temesvári Zsolt

Marseille - Címvédőként nyerte meg a mozgássérültek között a szkander Európa Kupát a szombathelyi Temesvári Zsolt.

Tóth Gábor

Az agyvérzésből felépült szombathelyi sportoló tavaly megnyerte a francia kikötővárosban rendezett nemzetközi erőpróbát – így címvédőként utazhatott a meghívásos tornára. Az Európa Kupán hét ország 75 szkanderese tette próbára a tudását. Temesvári Zsolt +85 kilóban, a mozgássérültek mezőnyében versenyzett. Öt ellenfelét győzte le, amíg megkaparintotta az értékes trófeát. Érdekesség, hogy Marseille városába nyolcfős magyar delegáció utazott, egyedül Temesvári Zsolt képviselte a vasi, szombathelyi színeket.

A bajnok Temesvári Zsolt. Fotó: Tóth Róbert

– Májusban egy negyedik hellyel tértem haza az Eb-ről, azóta a francia tornára készültem. Meg akartam védeni a címemet, örülök, hogy sikerült – fogalmazott Temesvári Zsolt. – Értékes díjjal gazdagodtam, egy kicsit el is fáradtam. Ugyanis egy nap alatt lezavarták a versenyt – sok néző előtt, remek hangulatban, kitűnő szervezéssel. A döntőt például 23 órakor vívtam. A folytatásban zsúfolt versenynaptár vár rám: szeptemberben szeretnék részt venni a lengyelországi világbajnokságon, októberben a budapesti Világkupán, novemberben pedig a magyar bajnokságon. Vagyis sokat nem pihenhetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!