Sport

2013.09.12. 13:50

Az egészség minden pénzt megér

Szombathely - Csütörtökön Szombathelyre látogatott Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos.

Farkas Eszter

A kormánybiztos Hende Csaba honvédelmi miniszterrel valamint a szombathelyi városvezetőkkel járta be a Haladás pályát. A vezetők egyben egyeztettek is a 9,6 milliárdos szombathelyi sport- és rekreációs fejlesztésekkel kapcsolatban.

Puskás Tivadar, Artner Tamás, Hende Csaba és Homlok Zsolt. Fotó: Horváth Csaba

A kormánydöntés óta minden héten egy-egy újabb lépésről tudunk beszámolni a Haladás pálya és létesítményeinek építése ügyében. Ezúttal Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos tájékozódott a létesítmény állapotáról. A bejáráson részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője, Puskás Tivadar, a város polgármestere valamint Lazáry Viktor, Marton Zsolt és Molnár Miklós alpolgármesterek is.

– Szombathely megérdemli – ezt Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője, aki éppen edzés tartott a focistáknak – mondta a 9, 6 milliárdos gigaberuházással kapcsolatban.

– Itt is ugyanaz láttam, tapasztaltam, mint amit máshol országban – kezdte a bejárás utáni sajtótájékoztatót Vígh László kormánybiztos. Ezekre a 30-40 éve épített létesítményekre nem költöttek az utóbbi évtizedekben. A kormánydöntés jókor érkezett. Ezek a sportkomplexumok már nem alkalmasak arra, hogy a megnövekedett igényeket kiszolgálják.

– Egyeztettem Michel Platinival az UEFA elnökével, akit tájékoztattam a magyarországi stadionépítésekkel kapcsolatban, köztük a 9,6 milliárdos szombathelyi sport- és rekreációs fejlesztésről is. Az UEFA fogja egyébként hitelesíteni a szombathelyi Haladás stadiont is – tette hozzá a kormánybiztos.

Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője hozzátette: zajlanak az előkészítő munkálatok. A következő hetekben a közgyűlés létrehoz majd önkormányzati tulajdonú céget, amelynek a projekt lebonyolítása lesz a feladata.

– Úgy döntöttünk, hogy a cég felügyelőbizottságának élére egy, az ellenzék által javasolt vezetőt fogunk kinevezni – folytatta Hende Csaba. – Az asztaliteniszezők illetve a vívók is helyet kaphatnak az új Haladás létesítményben, ugyanis egy regionális utánpótlás bázis alapjait szeretnék kiépíteni. Hende Csaba hangsúlyozta: a sport egészség, az egészség pedig minden pénzt megér.

Puskás Tivadar polgármester elmondta: a város megkapta HVSE írásos javaslatát szombathelyi sport- és rekreációs fejlesztéssel kapcsolatban. Széles társadalmi egyeztetésre törekszünk, azon vagyunk, hogy a sportszakma mellett a lakosság véleményét is bevonjuk – húzta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!