Sport

2013.09.18. 10:25

Kilenc órát tekertek

Gyöngyösfalu - Érdekes körülmények között, népes mezőnnyel zajlott le a Holdfény Liget hagyományos kerékpáros körversenye.

Tóth Gábor

Már a harmadik alkalommal rendezte meg a Holdfény Liget a 10 órás kerékpáros körversenyét, mely idén 9 órás versennyé rövidült. Az egy óra rövidülés oka egy a darázsfészek volt. A Holdfény Liget egyik legtávolabbi pontján, a pályabejáráson ugyanis darázstámadás érte a kerékpárosokat. Nyolc-tíz embert csíptek össze a megvadult rovarok. A legrosszabbul járt versenyzőket a Markusovszky kórházba kellett szállítani. A pálya nyomvonalát így átalakították a szervezők, így a verseny már nem érintette a darázsfészek környékét a fészket egyébként már eltávolították a szakemberek.

A verseny 92 résztvevővel összesen nyolc egyéni versenyzővel, 10 duóval és 16 csapatal indult. Ez jól jól jelzi az erőpróba egyre növekvő népszerűségét, hiszen tavaly csak" .64-en indultak. Az erdei tereppálya 2,1 kilométer hosszú, 48 méteres szintkülönbséggel, több katlanos fordulóval, egy downhill pályaszakasszal. A szervezők hat kategóriában hirdettek győztest, az első helyezettek pénzdíjazásban részesültek a megtett kilométerek alapján (egy km-ért 100 forint járt.).

Nyeregben Zentai Tamás, a Fricikli Focus csapatának a bicajosa. Fotó: Nagy Jácint

Eredmények, egyes férfi: 1. Kakas László (78 kör), 2. Papp Dénes (78), 3. Pósfalvi Tamás (60). Egyes női: 1. Kiss Judit (54). Páros férfi: 1. Horváth Csaba Michael Knopf (87), 2. Fuchs Zoltán Lerner Csaba (82), 3. Horváth Szabolcs Halász Tamás (76). Vegyes páros: 1. Karácsony Ildikó Pillisz Szilárd (71). Csapatverseny férfi: 1. Intersport Racing Team (Gergácz Péter, Hattyár Dániel, Ziskó Balázs, Samu Olivér, 84 kör), 2. Fricikli Focus (Németh Frigyes, Lakatos Péter, Zentai Tamás, Böhm Lajos, 79 kör), 3. Focus Master 197 (Démi József, Pálosi Zoltán, Plájer Lajos, Lampert János, 78 kör). Vegyes csapatverseny: 1. Marcali KSE Anya és fiai (Silinger István, Rádics Mária, Fenusz Márk, Dénes Csongor, 68 kör). A legjobb köridőt, ezzel a pályacsúcsot 5 perc 28 másodperccel Michael Knopf tartja.

A kezdeti ijedtség után kiváló hangulatú, színvonalas verseny kerekedett a rendezvényből. A szervezők tervei szerint jövő évben is szeptember közepén rendezik meg a már hagyománnyá nemesedett 10 órás terepkerékpáros versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!