Sport

2013.09.04. 14:05

Tíz éves a Király Sportlétesítmény

Tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Szombathely határában a Király Sportlétesítmény. A jubileum alkalmából szombaton sport- és kulturális rendezvények várják az érdeklődőket.

Tóth Gábor

Az akkor még a Hertha Berlinben focizó Király Gábor elhatározta, hogy Újperinten egy olyan sportközpontot épít, ahová családok, barátok, ismerősök, ismeretlenek is kijárhatnak mozogni, kiengedhetik magukból a gőzt.

- Lehetséges helyszínnek a szombathelyi Építők pályát, valamint Újperint határában egészen a 70-es évek elejéig sporttérként funkcionáló területet néztem ki. A választásom végül az utóbbira esett, mert ezer szállal kötődök a városrészhez - meséli Király Gábor.

Nagy sikert aratott a Király Sportlétesítményben az első alkalommal megrendezett kapusháború. A képen a főszereplő, egyben a résztvevők. Balról Hegedűs Péter, Király Gábor és Jakab Csaba (Fotó: Szendi Péter)

2002. október 26-án megtörtént az első kapavágás.

- Sokan nem is értették, hogy huszonévesen miért nem a sportkocsimban ülök és lógatom a lábamat. Akadtak olyanok is, akik az elképzeléseimet nem vették komolyan. Apu mondta is: fiam, várj addig, amíg abbahagyod az aktív labdarúgást - most az egyszer nem hallgattam rá, belevágtam! Tíz év távlatában már kijelenthetem, egyáltalán nem bántam meg - tette hozzá az 1860 München légiósa.

A 700 négyzetméteres főépületben az öltözőkön és a konditermen kívül sportbüfé is működik. Népszerű a kétsávos, automata tekepálya.

Gábor lépése a kétezres évek elején azért is számított furcsának, mivel ebben az időben Magyarországon sorra szántották fel a focipályákat, helyükön pedig gomba módra nőttek ki a nagy áruházak. A tíz évvel ezelőtti május végi megnyitón talán már mindenki elhitte, hogy Király Gábor nem viccel. A hivatalos avatóra kétezren jöttek össze. Az első esztendőben megalakult a városrész sportegyesülete, a Perint LC. A Viktória női labdarúgócsapata is áttette székhelyét a Király Sportlétesítménybe. A Király Szabadidősport Egyesület 2006-ban alakult meg. Beindult a női és férfi labdarúgó, a futó, tenisz, kosárlabda és a kerékpáros szakosztály. Elindult a Király Kupa nemzetközi focitorna. A 2013-as a jubileumi, tizedik kupára elkészült az új lelátó, a buszforduló, megszépült a parkoló. Megfordult már a létesítményben Puhl Sándor, Lothar Matthäus, Grosics Gyula, Egervári Sándor, Róth Antal, Orbán Viktor.

- A szombati napot sport- és kulturális programmal szeretnénk felejthetetlenné tenni. Hosszú idő után végre ez egy olyan rendezvény, amelyen én is ott tudok lenni. Hatodikán este még Bukarestben játszunk világbajnoki selejtezőt a válogatottal, de másnap már a Nagy Összecsapáson fogadom a vendégeket. Várom a megye gazdasági, politikai életének főbb szereplőit, cégtulajdonosokat, vállalkozókat, támogatókat, akik az elmúlt tíz évben segítették a létesítmény fejlődését - emelte ki Király Gábor.

 

Szombaton számtalan program várja a gyerekeket, a családokat. 14 órakor kezdődik a labdarúgótorna, amelyen az orvosok, a vállalkozók, a szombathelyi törvényszék, a NAV, a politikusok, a sportolók és a média csapatai lépnek pályára. 19.30.kor Fenyő miklós lép színpadra, majd DJ Norbi és DJ Szunyog retro bulija zárja a rendezvényt. Mindenki, aki belépőjegyet vált, a Markusovszky kórház intenzív osztályát támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!