Sport

2014.07.19. 12:30

Darrin Govens lehet Körmend kosárcsapatának új irányítója (videóval)

Újabb amerikai játékos érkezik augusztus közepén Körmendre, hogy háromhetes próbajátéka során személyesen is meggyőzze a szakmai stábot arról, hogy képes ellátni a csapat irányítójának szánt szerepet.

A 185 cm magas Darrin Govens 1988. január 5-én született, egyetemi tanulmányait a philadelphiai St. Joseph’s egyetemen végezte, ahol 4 éven keresztül az Atlantic 10 konferenciában vitézkedő csapat egyik meghatározó játékosa volt. 2008-ban másodévesként konferencia győzelmet ünnepelhetett a Sólymok csapatával, ebben az évben 9.8 pont, 2.4 gólpassz, 2.0 lepattanó és 1.6 szerzett labda volt az átlagos mutatója. Harmad- és negyedévesként is javítani tudott a statisztikáin, végzősként 31 mérkőzésen 13.9 pont, 3.7 lepattanó, 3.0 gólpassz és 1.5 szerzett labda volt az átlaga.

2011 nyarán írta alá első profi szerződését az izlandi bajnokságban szereplő Thor Thorl csapatával.

Első európai szezonja nagyon jól sikerült. A bajnokság legjobb hátvédjének választott Darrin a bajnoki döntőig vezette csapatát. 33 mérkőzésen 23.5 pont, 6.2 lepattanó, 5.3 gólpassz és 2.1 szerzett labda volt a mutatója. Ezt követően több európai csapat is szerette volna a soraiban tudni, végül az izraeli Ironi Kiryat Ata együttesét választotta, ahol csapattársa volt a korábban több magyarországi gárdában is pattogtató Ivory Clark. Darrin ebben a szezonban is kimagaslót nyújtott: 19.6 pontos átlagával csapata legponterősebb játékosa, meccsenkénti 5.2 lepattanójával pedig Ivory Clark mögött a második legjobb lepattanózója volt.

Tavaly nyáron a görög első osztályban szereplő Ikaros Kallitheas szerződtette le, ahol 17 mérkőzésen lépett pályára, mielőtt februárban a klub anyagi gondjai miatt távozott. Itt átlag 25.2 perc alatt 9.9 pont, 2.8 gólpassz, 2.7 lepattanó és 1.1 szerzett labda volt a mutatója. 2013. december 9-én a Panathinaikos csapata ellen 36 perc alatt 16 pont, 3 lepattanó, 2 szerzett labda került a neve mellé, két korábbi mérkőzésen pedig 9-9 gólpasszát jegyezhették fel a statisztikában.

A szezont az izraeli Ironi Ramat Gan csapatánál fejezte be, 10 mérkőzésen átlag 14.5 ponttal, 4.4 gólpasszal és 3.2 lepattanóval segítette társait.

A Körmend vezetőedzője, Aaron Mitchell így nyilatkozott róla:

„Bízom abban, hogy Darrin személyében sikerült megtalálnunk csapatunk irányítóját, aki Marko Popadiccsal együtt, és a többi játékostárs támogatásával megoldja a játékszervezéssel kapcsolatos feladatokat. Három hét áll majd rendelkezésére, hogy személyesen is meggyőzzön a képességeiről, ami alapján mellette tettük le a voksunk. Az ügynökeitől kapott felvételek többszöri megtekintése valamint a görög és az izraeli edzőitől kapott referenciák elég meggyőzőnek bizonyultak ahhoz, hogy javasoljam a klub vezetőinek Darrin szerződtetését. Egy gyors, atletikus, a gyűrűt előszeretettel támadó hátvédnek ismertem meg, akire nagy feladat hárulhat majd a szezon során. Kívülről is veszélyes az ellenfél gyűrűjére, a távoli dobásait az elmúlt szezonban 34.4, egy évvel korábban 37.5 %-kal értékesítette.”

Egy kis ízelítő Darrin legszebb mozdulataival a görög bajnokságból:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!