Sport

2015.01.26. 19:26

A tizenkét partiból tíz döntetlennel zárult, a maradék kettő az MLTC-é lett

Budapest – Fájó vereséget szenvedett a Haladás VSE-Infraplan sakkcsapata az NB I. 5. fordulójában.

Horváth Erika

Mátyásföldi LTC–Haladás VSE-Infraplan 7-5. – Budapest, NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés.

A haladásosok ezúttal a hátsó táblákon nem tudtak olyan erős összeállításban szerepelni, amennyire szoktak. Ráadásul a havazás miatti rossz útviszonyok meg is tréfáalták őket. A szombathelyiektől két játékos, Petényi Tamás és Farkas Gábor, a hazaiaktól Sipos István csaknem kicsúszott az egyórás várakozási időből is, mire gépkocsijukkal elvergődtek Erzsébetligetre. A sakkóráikat azonban a mérkőzés kezdetekor elindította a versenybíró, így 50 perces időhátránnyal ültek asztalhoz. Petényinek és Farkasnak is sikerült ebből kikeveredni és döntetlenre menteni partiját. A riválisnál Sipos viszont borsot tört a szombathelyiek orra alá, miután a 4. táblán a szlovák nagymester, Petrik Tomas ellen a maga javára fordította a játszmát. Ezen kívül még egyetlen parti dőlt el, a 11. táblán, sajnos az is a hazaiak javára: Rövid Kálmán maradt alul Lőrincz Istvánnal szemben. A 12-ből tíz partiban – nem gyors – döntetlenek születtek. A 3. táblán Ruck Róbert, a 6-on Kovács Gábor a végtelenségig próbálkozott előnyösebb állását megnyerni, de nekik sem sikerült szépíteniük. Így nem várt vereséget szenvedett az előzetesen esélyesebb, csaknem minden táblán nagyobb értékszámmal rendelkező Haladás. Remizett: Hracek, Babula, Ruck R., Németh M., Kovács G., Petényi, Kiss A., Farkas, Lakos, Ugróczky.

A HVSE-Infraplan öt forduló után 32,5 ponttal a harmadik helyen áll a táblázaton a 45,5 pontos Nagykanizsa, valamint a 43,5 pontos Paks mögött. A szombathelyiek legközelebb február 8-án, hazai környezetben (Tóvendéglő), a Budapesti Titánokat fogadják, amely 32 ponttal a negyedik, és minden bizonnyal szívesen helyet cserélne a Haladással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!