Sport

2015.05.13. 15:38

Országúti kerékpárosok diákolimpiai sikere

Dunakiliti - Az országúti kerékpár diákolimpia országos döntőjében három arany-, hét ezüst- és kilenc bronzérmet gyűjtöttek a vasiak.

Horváth Erika

Győr-Moson-Sopron megyében, Dunakiliti és Rajka között rendezték meg az idei országúti kerékpár diákolimpiát – időfutam és tömegrajtos mezőnyverseny szerepelt a programban, a kettő alapján pedig egyéni összetett eredményt is hirdettek amatőr, illetve igazolt kategóriában. A II. és III. korcsoportosoknak az időfutam során 5, a IV., V. és VI: korcsoportosoknak 10 kilométert kellett teljesítenie. A mezőnyversenyben 8, illetve 30 km volt a táv. Vas megyét 15 diák képviselte – nyolcan három arany-, hét ezüst- és kilenc bronzérmet gyűjtöttek. A legeredményesebbnek a II. korcsoportos Molnár Levente (Olcsai, Körmend) bizonyult két arannyal és egy ezüsttel, de a IV. korcsoportos Pósfalvi Dalmának (Zrínyi) is jutott egy arany és még két ezüst is. Háromszor állhatott dobogóra még Pillisz Ákos (Béri Balog, Kőszeg), Albert Anna (Őriszentpéter), és Zsigovits Nóra (Kölcsey, Körmend), míg Albert Virág (Őriszentpéter) kétszer, Doszpoth Piroska (Őriszentpéter) és Pillisz Réka (Jurisich, Kőszeg) egyszer-egyszer.

A Vas megyei érmes kerékpárosok (balról): Zsigovits Nóra, Pósfalvi Dalma, Pillisz Ákos, Molnár Levente, Pillisz Réka, Albert Virág, Albert Anna. A képről hiányzik Doszpoth Piroska. Fotó: Kiss Albert

A vasi eredmények. Időfutam. Amatőr kategória, II. korcsoport, fiú: 1. Molnár Levente (Olcsai, Körmend), 4. Kevy Ferenc (Őriszentpéter), 9. Iván Zsombor (Őriszent- péter). Lány: 2. Albert Anna (Őriszentpéter).

III. kcs., fiú: 3. Pillisz Ákos (Béri Balog, Kőszeg), 8. Tamaskó Richárd (Őriszentpéter). Lány: 2. Doszpoth Piroska (Őriszent- péter), 4. Németh Vanda (Őriszentpéter), 8. Balogh Cintia (Őriszentpéter).

IV. kcs., fiú: 7. Kovács Dániel (Őriszentpéter), 9. Iván Levente (Őriszentpéter). Lány: 2. Pósfalvi Dalma (Zrínyi), 3. Albert Virág (Őriszentpéter).

VI. kcs., lány: 3. Zsigovits Nóra (Kölcsey, Körmend). Igazoltak,

IV. kcs., lány: 4. Pillisz Réka (Jurisich, Kőszeg).

Mezőnyverseny, amatőrök, II. kcs., fiú: 2. Molnár Levente, 6. Kevy Ferenc, 9. Iván Zsombor. Lány: 3. Albert Anna.

III. kcs., fiú: 2. Pillisz Ákos, 10. Tamaskó Richárd. Lány: 5. Németh Vanda, 7. Balogh Cintia.

IV. kcs., fiú: 7. Kovács Dániel, 9. Iván Levente. Lány: 1. Pósfalvi Dalma, 4. Albert Virág.

VI. kcs.: 3. Zsigovits Nóra. Igazoltak,

IV. kcs., lány: 3. Pillisz Réka.

Egyéni összetett, amatőrök,II. kcs., fiú: 1. Molnár Levente, 4. Kevy Ferenc, 9. Iván Zsombor. Lány: 2. Albert Anna.

III. kcs., fiú: 3. Pillisz Ákos, 9. Tamaskó Richárd. Lány: 4. Németh Vanda, 7. Balogh Cintia.

IV. kcs.: 7. Kovács Dániel, 9. Iván Levente. Lány: 2. Pósfalvi Dalma, 3. Albert Virág.

VI. kcs., lány: 3. Zsigovits Nóra. Igazoltak,

IV. kcs., lány: 4. Pillisz Réka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!