Sport

2016.01.03. 12:58

Év végi villámsakk - dr. Kovács Gábor pontelőnnyel nyert

Szombathely - Dr. Kovács Gábor győzött a karácsonyi Sopron Bank Kupa sakkversenyen, Szombathely 2015. évi nyílt villámbajnokságán.

Horváth Erika

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség sakk szakágának és a Haladás VSE sakkszakosztályának év végi rendezvényén 40 fős mezőny mérette meg magát. Négy osztrák és egy horvát indulója is volt a nyílt városi villámbajnokságnak, amelyet 11 fordulóban bonyolítottak le 5-5 perces játékidővel. Ez volt az első verseny az egykori Szent-Györgyi iskolában, ahová a HVSE sakkszakosztálya is átköltözött a lebontásra váró Rohonci úti sporttelepről.

A viadalt dr. Kovács Gábor, a Haladás VSE NB I-es csapatának erőssége nyerte pontelőnnyel - győzeleme így fölényesnek mondható.

A kiemelt díjakat az 1-8. helyen végzők kapták (a külön nem jelöltek a Haladás versenyzői): 1. dr. Kovács Gábor 9,5 pont, 2. Németh Miklós 8,5, 3. Csonka Attila 8, 4. Ruck Róbert 7,5, 5.Ruck Tamás 7,5, 6. Pergel László 7, 7. Takács Károly (Szentgotthárd-Alsószölnök) 7, 8. Lakos Nikoletta 6,5. A további különdíjasok. A legjobb nem díjas női versenyző: Gombos Bettina 6. A legjobb 14 éven aluli: Borhy Marcell 6,5. A legjobb szenior (55 éven felüli): Király Ferenc (Szentgotthárd-Alsószölnök).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!