Sport

2016.07.10. 15:23

Közeleg a Csatafutás

Szentgotthárd - A Szentgotthárdi Csata Emlékfutás szervezői azt remélik, hogy a 14. rendezvényükön is több százan állnak majd rajthoz július 30-án délután.

Horváth Erika

A Szentgotthárdi Történelmi Napok elmaradhatatlan programeleme a Csatafutás. Immár 14-edszer várják a futókat nemcsak Vas megyéből, hanem az ország minden tájáról, sőt külföldről is.

A gyerekfutamokkal kezdődik a verseny 16.20-kor a könyvtár elől, külön futnak az ovisok és kisiskolások (300 m), majd a II. (300 m), III. (800 m), IV. (800 m) és V-VI. korcsoportos (1200 m) diákok következnek. Utána a mozgáskorlátozottak és más fogyatékkal élők a 400 méteres parafutam keretében versenyezhetnek.

Fotó: Woki Edina

A legnagyobb kihívás ezúttal is a kb. 18.30-kor rajtoló 9,5 km-es főfutam, melynek útvonala átvezet Ausztriába, a csata emlékét őrző - mogersdorfi - kereszthez, majd vissza Szentgotthárdra. A hagyományoknak megfelelően öt percre rá indítják a hobbifutamot, amelynek távja a szentgotthárdi csata évét, 1664-et idézi.

Előzetesen nevezni a Csatafutás honlapján lehet július 25-éig. További információk Woki Edinától és Gaál Ákostól kérhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!