Sport

2017.07.05. 17:20

Hibátlanul hajtottak

HEGYHÁTSZENTJAKAB - Nagy érdeklődés övezte a megyei fogathajtó-bajnokság 3. fordulóját is. A hegyhátszentjakabi versenyen Varga Szilárd gyűjtötte a legtöbb ob-kvalifikációs pontot.

Horváth Erika

Hegyhátszentjakabon folytatódott a C kategóriás kettesfogatok Vas megyei bajnoksága - az eseményt itt is nagy érdeklődés övezte, közel 700-an követték nyomon a küzdelmeket a Vadása tó melletti sportpályán.

 

A kétfordulós akadályhajtásra az átlagosnál több, húsz hajtó adta le a nevezését - a hat Vas megyei mellett Zala és Győr-Moson-Sopron megyeiek is indultak, de két szlovák is akadt. Nagyon szoros küzdelemben dőltek el az érmes helyezések, hiszen hárman is hibátlanul teljesítették a pályát mindkét fordulóban, így összevetéssel döntöttek a végső sorrendről. Miután ott sem hibáztak, az időeredmény rangsorolt. Az első helyet a leggyorsabban hajtó Varga Szilárd (Uraiújfalu SE) szerezte meg. Csupán 0,47 másodperccel maradt el tőle a szlovákiai, felvidéki Gasparovics László, a harmadik helyet pedig Komálovics Ottó (Lukácsházi SE) szerezte meg. Az ob-ra kvalifikáló pontverseny három továbbjutó helyén állók a 3. forduló után: első Varga Szilárd 30 ponttal, második a hegyhátszentjakabi versenyen hetedik, a vasiakat tekintve harmadik Geröly Tibor (Főnix LE) 25, harmadik Komálovics Ottó 20 ponttal.

A vadászhajtást Geröly Tibor (Főnix LE) nyerte, Fülöp Zsolt (Győrsági Lovas Egyesület) és Komálovics Ottó előtt. Rendeztek szabadidős versenyt is egy fordulóban, akadályhajtásban. Itt a licenccel nem rendelkezők (gyakran a segédhajtók) is teljesíthetik a pályát. Ezt a versengést Krisztin István nyerte a házigazda polgármester, Kránicz Ferenc és Gasparovics Kiara előtt.

A megyebajnokság július 16-án, vasárnap Borgátán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!